Centru Specializat in Chirurgia Colorectala

Toate criteriile care au permis spitalului nostru să aibă un centru specializat in Chirurgia Colorectală îl fac unic în țară prin găndirea unui program integrat unde o echipa multidisciplinară de gastroenterologi, chirurgi, anatomopatologi, oncologi, urologi și ginecologi permit o evaluare complexă a suferințelor pacientului. Utilizând cele mai noi modalități de diagnostic și având ca scop depistarea problemelor individuale specifice fiecărui pacient, oferim tuturor pacienților o soluție integrată adecvată. Pentru a obține rezultate optime pentru pacienți am creat un program de follow-up - controale postoperatorii stabilite împreuna cu echipa multidisciplinara pentru a urmări atent evoluția pacientului.

Cele mai noi modalități de diagnostic:

  • Ecografie transanală – evaluează anatomia sfincterului anal și a țesuturilor înconjuratoare
  • Defecografie
  • Colo CT
  • Endoscopie, Colonoscopie & Colonoscopie Virtuală 

Echipa Ponderas are în componența ei chirurgi care au introdus chirurgia laparoscopică și robotică colorectală in Romania, cu experiențe ce depășesc 100 de cazuri operate annual și cu rezultate recunoscute pe plan național și internațional, și care fac parte din forurile de conducere a societăților Romane și Europene de chirurgie endoscopică și colorectală. Toate cazurile oncologice sunt analizate in cadrul echipei multidisciplinare si optiunea optima de tratament multimodal si urmarire postoperatorie este oferita pacientilor.

Pentru intervențiile minimal invazive este utilizată tehnologie de ultimă generație HD, 3D, 4K, cu posibilitatea de evaluare intraoperatorie a calității anastomozelor atăt endoscopic intraoperator căt și prin angiografie cu indocianina verde (unica in tara).

Protocoalele operatorii adoptate de echipa sunt cele recomandate de societatea europeana de chirurgie colorectala (ESCP) si societatea americana de chirurgie colorectala (ASCRS) iar rezultatele histopatologice corespund protocolului Colegiului American al Anatomopatologilor, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este singurul centru din Romania care impune acest fel de protocoale.