Terapie intensivă neonatală din Spitalul Premiere

Departamentul de terapie intensivă este dotat cu echipamente de ultimă generație, de care medicii supra-specializați se folosesc pentru a îngriji nou-născuții - echipamente pentru reanimare și monitorizare.

În cazul nașterilor premature, medicii noștri sunt pregătiți să intervină, fiind asistați de echipamente de ultimă generație. Ne asigurăm că îndeplinim toate condițiile necesare unei secții de terapie intensivă dotată la cele mai înalte standarde.

Unitatea de reanimare neonatală

Este localizata in sala de nastere, pentru ca stabilizarea nou-nascutului cu scor Apgar foarte mic la nastere sa se faca cat mai rapid

Unitatea de terapie intensiva neonatală

Este pentru nou-nascutii la termen sau prematurii care necesita tratament complex, suport al functiilor vitale sau monitorizare invaziva

De asemenea acest spatiu este rezervat si nou-nascutilor cu greutate mica la nastere si grad moderat de imaturitate a organelor care chiar daca nu necesita un tratament intensiv au totusi o capacitate foarte redusa de aparare contra infectiilor. Crearea unui ambient protector, cat mai apropiat de mediul intrauterin, permite continuarea procesului de crestere si maturare a sistemului nervos central. Acest lucru presupune conditii speciale de ingrijire si reducere a stresului, precum: incalzire suplimentara a bebelusului prin incubator sau masa radiana cu servocontrol, izolare fata de lumina si zgomote puternice, alimentatie pe sonda nazo-gastrica pana la stabilirea reflexului de supt, monitorizarea non-invaziva a respiratiei prin pulsoximetrie etc.

Copiii prematuri au nevoie de sprijin suplimentar. Cu cât un copil se naște mai devreme, nevoie lui de îngrijire medicală este mai mare. Te asigurăm că echipa de neonatologi este pregătită pentru gestionarea situațiilor critice apărute, că te vor informa despre evoluția stării copilului permanent și îți vor răspunde tuturor întrebărilor.

Nașterea este un moment special în viața fiecărei femei, poate fi însă și un moment stresant. În maternitatea Premiere suntem orientați către nevoile familiei tale. Astfel, îți suntem alături 24/24, oferim consultanță în alăptare, consiliere psihologică și punem la dispoziție cele mai noi tehnologii pentru îngrijirea nou-născuților prematuri.