Povestile copiilor

5.11.2015. Intr-o zi cu soare de inceput de noiembrie, in saptamana 28 de sarcina, cantarind doar 1250 de grame, o fetita cu mielomeningocel a fost operata in uterul mamei in Spitalul Baneasa.

Echipa extraordinara formata din 7 medici a reusit sa inchida defectul spinal si dupa o operatie care a durat o ora si jumatate sa-i permita fetitei sa continue sa se dezvolte in uter inca alte cateva saptamani, cand va fi suficient de pregatita sa vina pe lume. Cand se va naste pentru a doua oara. Cand sansa de a-si incepe viata va fi una mai buna.

Parintii s-au gandit deja la un nume: Medeea.

Iubesc meseria de medic si consider ca putem sa facem mai mult pentru fiecare copil, pentru fiecare mama.  Un diagnostic prenatal de spina bifida este infricosator pentru parinti, deoarece este asociat frecvent cu o multitudine de deficite neurologice severe si hidrocefalie. Insa inchiderea defectului spinal inainte de nastere reduce aceste riscuri, deoarece printr-o astfel de operatie reusim sa protejam tesutul nervos inainte sa se produca deteriorarea lui. Si in cazul lui Oscar, interventia efectuata in timp util, in saptamana 24 de sarcina, a fost un succes! Dupa 8 saptamani de la repararea defectului, baietelul s-a nascut la 33 de saptamani, cantarind 2520 de grame, fara complicatii si fara afectare nervoasa imediata.” – ne-a spus la scurt timp dupa nasterea lui Oscar, Dr. Hadi Rahimian, chirurg fetal, obstetrician supraspecializat in medicina materno-fetala.

Cere o programare

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completand campurile de mai jos. Un reprezentant REGINA MARIA te va contacta in maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate.
Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.