Mamografia digitala

Cancerul de san nu discrimineaza. Boala afecteaza mame, fiice, femei de cariera si celebritati. Cu cat este depistat mai devreme cancerul de san, cu atat mai eficient este tratamentul. Screening-ul pentru cancerul de san ajuta la depistarea tumorilor care sunt prea mici pentru a fi palpate.

Mamografia de screening este cea mai buna metoda de a descoperi cancerul de san in faza precoce, cand pot fi identificate tumori la fel de mici ca un bob de orez, care nu pot fi simtite prin palpare la examenul clinic al sanilor. Mamografia este recomandata tuturor femeilor incepand cu varsta de 40-50 de ani, o data la 1-3 ani, in functie de indicatia medicului ginecolog.

Avantajele mamografiei digitale

O examinare cu mamograful digital nu dureaza mai mult de 20 de minute.
Spre deosebire de mamograful analog, in care imaginile sunt printate pe film, mamograful digital permite radiologului sa capteze si sa manipuleze imaginile astfel incat anomaliile sa fie vizualizate cat mai bine.

Medicul radiolog vizualizeaza imaginile sanului, utilizand monitoare de inalta rezolutie. Imaginea in zonele de interes se poate mari mult, se poate ajusta luminozitatea si schimba contrastul. Imaginile astfel obtinute sunt impecabile, iar pe film sunt trecute inclusiv dozele de iradiere la care pacientele au fost expuse. Aceasta doza este foarte mult redusa comparativ cu cea utilizata de un mamograf analog, fiind cu 40% mai mica. Imaginile digitale pot fi, de asemenea, stocate cu usurinta - copiate pe suport optic (CD) - fara a se pierde informatia, eliminand conditionarea de un singur set de filme originale.

Momentul diagnosticului face diferenta

Nu pierde sansa de a-ti salva viata! Daca nu ti-ai facut screeningul mamografic pentru cancerul de san, te asteptam in Centrul de Imagistica Brasov.

Afla mai multe

Echipa medicala

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.