Cui se adresează medicina anti-aging

Medicina anti-aging este o extensie a medicinei preventive, iar gerontoprofilaxia – prevenirea îmbătrânirii – se adresează tuturor celor preocupați de viitorul lor, atât din punct de vedere al sănătății, cât și al calității vieții.

Centrul de evaluare geriatrică al Regina Maria este o necesitate într-o societate modernă și activă. Adaptate pentru fiecare etapă din viață, programele de evaluarea geriatrică și planificare anti-aging se adresează în mod specific și adaptat nevoilor fiecărei grupe de vârstă.

  • Pentru persoanele active cu vârsta 30-49 ani, planul Pro Slow Aging cuprinde un consult geriatric și o evaluare gerontologică, stabilirea vârstei biologice și a factorilor de risc pentru îmbătrânire accelerată și terapie anti-aging. 
  • Grupei de vârsta între 50-64 ani îi este indicat planul Successful and Active Ageing. Cuprinde consult geriatric și evaluarea gerontologică, stabilirea vârstei biologice și a factorilor de risc metabolici, endocrini, renali, cardiovascular, stabilirea unui diagnostic gerontologic care ia în calcul capacitatea funcțională generală a organismului, cea fizică și cognitivă. Successful and Active Ageing are ca scop o supraveghere activă care să ofere șansa unei îmbătrâniri active și sănătoase prin terapia anti-aging adecvată nevoilor și monitorizare periodică. 
  • Pentru persoanele cu vârsta între 65 - 79 ani Healthy Ageing cuprinde stabilirea vârstei biologice, a riscurilor și decompensărilor organice, de la cele cardiovasculare și locomotorii la cele metabolice și cognitive, pentru a realiza o imagine completă care să permită stabilirea unui diagnostic și a unui plan terapeutic adecvat. Healthy Ageing este o abordare modernă, integrată și axată pe principalele nevoi ale pacientului vârstnic care să-i ofere bunăstare și calitate vieții. 
  • Persoanelor cu vârsta de 80 de ani și peste le este recomandat Geriatric Rehabilitation and Needs care cuprinde un diagnostic gerontologic complet, dar și evaluarea dependenței funcționale fizice și mentale de ajutor, precum și evaluarea riscului de cădere, a fragilității, la care se adaugă o schemă nutrițională, consiliere și un plan de recuperare geriatrică asociată cu îngrijiri specifice. Geriatric Rehabilitation and Needs urmărește depistarea vulnerabilităților și a declinului funcțional și cognitiv al pacientului vârstnic, pentru susținerea și recuperarea acestuia.