De ce să alegi Centrul de expertiza in managementul menopauzei

Premenopauza este perioada care precede menopauza și care se caracterizează prin schimbări ale ciclului mestrual, ca urmare a fluctuațiilor nivelurilor hormonilor sexuali: estrogen, progesteron, testosteron. Aceste modificări pot apărea cu cinci-zece ani înainte de instalarea menopauzei, în funcție de fiecare organism.   
Simptomele asociate premenopauzei pot include: modificări de ciclu menstrual, bufeuri, insomnii, schimbări ale stării de spirit, scăderea libidoului, insomnie, oboseală, modificări la nivelul pielii și/sau părului, creșterea iritabilității, scăderea capacității de concentrare, stări de anxietate și depresie. 

Pentru că fiecare femeie care intră la menopauză, mai ales dacă este vorba de o menopauză precoce, are nevoie de o consiliere profesionistă privind începerea unui tratatament de substituție hormonală.

Există mai mulți factori care duc la declanșarea menopauzei premature: factori genetici, antecedente familiale de menopauză timpurie (dacă mama unei femei a intrat la 40 de ani la menopauză, este de așteptat ca și fiica să intre la menopauză prematur), factori autoimuni (afecțiuni ca tiroidita autoimună, lupusul eritematos etc.), unele tratamente medicale (cum ar fi chimioterapia sau radioterapia, care scad eficiența hormonală a ovarelor), unele intervenții chirurgicale (cum este histerectomia totală, în care ovarele sunt îndepărtate), un stil de viață cu obiceiuri nocive pentru organism.

Pentru că echipa medicală a Centrului este formată din specialiști cu expertiză profesională dovedită în gestionarea problemelor asociate menopauzei.

Pentru că fiecare pacientă va beneficia de îndrumare din partea unui navigator, astfel încât va ști ce are de făcut în demersul de a căuta un specialist și nu va mai pierde timp important pentru bunăstarea ei fizică și psihică.