Managementul pacientei cu PCOS

Consultul ginecologic 

Primul consult efectuat in clinica va fi consultul ginecologic. Medicul ginecolog va stabili diagnosticul, va evalua cazul, va solicita probele biologice necesare si va realiza planul evaluarilor ulterioare.
 

Consultul endocrinologic

Medicul endocrinolog are un rol central atat in diagnosticul, cat si in terapiile ulterioare ale PCOS. El va face de aemenea diagnosticul diferential cu alte patologii endocrine ce pot avea manifestari similare.

Consultul dermatologic

Medicul dermatolog va evalua, trata si urmari pacientele cu PCOS ce prezinta hiperseboree, acnee, exces nedorit de pilozitate.
 

Consultul de medicina interna

Pacienta cu PCOS este o pacienta, in cele mai multe din cazuri, cu tulburari ale metabolismului carbohidratilor (zaharuri) si lipidelor ce dau nastere unui sindrom metabolic implicat in degradarea cardiovasculara precoce si aparitia unor tipuri de cancere. Medicul internist completeaza echipa realizand managementul acestor tulburari cu reducerea riscului cardiovascular si pentru anumite neoplazii.

Evaluarea psihiatrica si psihologica

Pacienta cu PCOS are nevoie de multe ori pe parcursul vietii de sustinere de specialitate, medicamentoasa sau nu. De asemenea, pacientele care se afla deja sub medicatie psihiatrica pot dezvolta PCOS sau tulburari din spectrul hiperandrogenismului. Medicul psihiatru si psihologul din cadrul echipei noastre vin sa solutioneze probleme de specialitate care apar in managementul pacientei cu PCOS.