Despre centru

Policlinica Banat se ocupa cu evaluarea, tratarea si monitorizarea completa, integrata si individualizata a femeilor aflate in oricare etapa a perioadei de menopauza. 

Simptomele perimenopauzei si menopauzei vin in multe forme diferite, fortand un procent alarmant de femei sa-si paraseasca cariera din cauza efectelor fizice si mentale asupra bunastarii. Menopauza este una din cele mai importante etape din viata unei femei. Reprezinta o perioada asociata cu schimbari fiziologice constante, cu un impact major asupra sanatatii fizice si psiho-emotionale. 

Centrul nostru de expertiza a luat nastere din dorinta de a ajuta femeile sa inteleaga si sa treaca cu usurinta prin aceste schimbari, pentru a le usura simptomele si a le ghida in aceasta perioada de tranzitie. Echipa noastra de experti lupta atat impotriva stigmatizarii care a inconjurat atat de mult timp menopauza, lasand femeile sa se simta subreprezentate si rusinate, precum si cu efectele neplacute care afecteaza calitatea vietii femeilor care trec prin menopauza. Oferim, astfel, o evaluare completa si un plan de tratament individualizat, adaptat nevoilor fiecarei femei in parte. 

Informatiile legate de menopauza si tratamentul simptomelor asociate sunt multiple si de cele mai multe ori contradictorii, ceea ce duce la confuzie si neincredere si implicit la neglijarea femeii in aceasta perioada de tranzitie. Din acest motiv, in echipa Centrului nostru de expertiza in managementul menopauzei isi propune sa ofere femeilor servicii si informatii bazate pe ultimele date stiintifice si ghiduri internationale, la cele mai inalte standarde. 

Se pot adresa Policlinicii Banat:

  • Toate femeile, indiferent de varsta, care prezinta semne si simptome specifice menopauzei, asociate cu tulburari de ciclu menstrual
  • Femeile care au suferit o interventie medicala care a dus la indepartarea sau incetarea functiei ovariene
  • Femeile aflate in perioada care precede menopauza, numita perimenopauza, in care incep sa apara manifestarile caracteristice menopauzei