Recomandari privind ingrijirea camerei implantabile

Odata ce zona din jurul camerei implantabile s-a vindecat, pacientul isi poate relua activitatile obisnuite, inclusiv pe cele sportive, cum ar fi inotul. Vor trebui evitate, insa, sporturile de contact care pot deteriora portul.

Pielea de deasupra camerei implantabile nu are nevoie de o ingrijire speciala, ea poate fi curatata si spalata asa cum obisnuieste fiecare persoana in parte.

Atunci cand camera implantabila este utilizata pentru administrarea tratamentului, acul inserat in port va fi acoperit cu un bandaj vizibil. Nu este nevoie de un bandaj atunci cand portul nu este utilizat.

Camera implantabila trebuie curatata dupa fiecare utilizare, iar in cazul in care nu mai este folosita va trebui sa fie spalata de o asistenta medicala la fiecare 4 saptamani. Astfel, se evita posibilitatea ca tubul din silicon sa se blocheze.

Pacientii care au o camera implantabila trebuie sa contacteze medicul daca au dureri sau vanatai in zona din jurul dispozitivului, daca observa puroi sau lichid in zona implantarii sau daca acea zona pare iritata sau se simte fierbinte.