Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Blefaroplastia

Blefaroplastia

Blefaroplastia este operaţia de chirurgie plastică prin care se corectează afecţiunile pleoapelor.

Pleoapele sunt structuri mobile, foarte delicate şi care au rolul de a proteja globul ocular prin reflexul de clipire. Contribuţia pleoapelor la felul cum arătăm este de asemenea importantă, privirea reprezentând un element esenţial în estetica facială.

Zona pleoapelor este precoce şi intens afectată de procesele de îmbătrânire, fiind expusă constant factorilor nocivi din mediu şi stresului cotidian. Odată ce pleoapele îşi pierd supleţea naturală, aspectul privirii se modifică iar persoana afectată poate părea mai obosită sau mai îmbătrânită decât este în realitate.

Pleoapele superioare şi cele inferioare se pot corecta concomitent sau separat în funcţie de gradul de afectare. Câteodată este necesară şi repoziţionarea superioară a colţului extern al ochiului, afectat odată cu trecerea anilor. Astfel se poate realiza rejuvenarea întregii zone periorbitale.

În afara aspectului estetic, blefaroplastia are şi o componentă funcţională. Mobilitatea pleoapei superioare poate fi afectată congenital, traumatic sau datorită procesului de îmbătrânire. Intervenţile necesare vor restabili funcţia palpebrală cu revenirea vederii la normal.