Despre specialitatea de Alergologie

Alergologia este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, identificarea, diagnosticul, tratamentul si reabilitarea pacientilor cu boli alergice, acestea fiind afectiuni cu mecanisme de producere extrem de complexe, de natura alergica si imunologica. Alergiile reprezinta una dintre afectiunile cronice frecvent intalnite in Europa, mai mult de 150 de milioane de europeni sufera datorita acestor afectiuni. Pana in 2025, conform estimarilor de specialitate, jumatate din populatia Uniunii Europene va fi afectata.

De ce sa ne alegi pe noi?

Dedicatie si experienta. Alergologia este o specialitate in plina dezvoltare. Noi mecanisme, noi roluri ale celulelor implicate in reactiile alergice si imunologice si noi dimensiuni ale raspunsului immunologic au fost identificate in ultimii ani, in cele mai recente studii realizate in domeniu. Medicii alergologi au experienta, dublata de interesul si pasiunea de a utiliza in practica cele mai moderne tehnici si procedee, astfel incat sa ofere cele mai bune solutii persoanelor care sufera de afectiuni alergice si imunologice.

Expertiza. Medicii cu specialitatea alergologie si imunologie clinica din cadrul retelei au expertiza atat pentru managementul reactiilor alergice simple, cat si al reactiilor alergice complexe. Pacientii cu afectiuni si sindroame disimunitare beneficiaza de metode non-chirugicale si non-radioterapeutice.

Abordare multidiciplinara. Cazurile sunt abordate multidiciplinar, astfel incat sa fie diagnosticate cat mai precis si sa se inceapa cel mai potrivit tratament. Medicii cu specialitatea Alergologie colaboreaza indeaproape, participa la intalniri si consultatii profesionale cu medici din alte specialitati.

Nevoile pacientului si asigurarea unei bune calitati a vietii in relatie cu starea de sanatate sunt aspectele prioritare luate in considerare de catre intreg personalul medical al acestei specialitati din cadrul Retelei de Sanatate Regina Maria.