Episodul 2 - Programari

Tot ce trebuie sa stii despre programari

Programarile si anularile sunt o provocare si pentru noi si pentru voi. Cand si cum te poti programa in Reteaua Regina Maria vei afla din randurile care urmeaza.

Cum te programezi?

Te poti programa telefonic, in Call Center, la 021 9268, numar apelabil din orice retea fixa sau mobila ai fi, sau on-line pe reginamaria.ro prin optiunea „Cere o programare”. Veti fi sunati din Call Center sa confirmi programarea si sa finalizezi procesul.

Daca nu ai timp sa suni sau nu prinzi Call Center-ul, cel mai bine si mai bine este sa iti faci programarea online din aplicatia „Contul Meu”. Daca nu ai cont, iti poti face unul repejor de aici.
Sau descarci aplicatia de mobil Regina Maria si te programezi cu ajutorul ei. Iti alegi singur serviciul, medicul, policlinica si intervalul orar care va convine cel mai mult.

Programarea este obligatorie? Desigur, indiferent ca ai nevoie de o consultatie sau de analize. 

Ce faci cand nu mai poti ajunge?

O programare neonorata inseamna un loc in minus pentru altcineva. Am gasi mult mai repede un interval orar mai bun la medicul dorit, daca cei care nu mai pot ajunge ar anunta din timp.

Cum anulezi? Telefonic, la acelasi numar de Call Center, in receptia unei clinici Regina Maria sau prin sms. Cu o zi-doua inainte de programare, iti trimitem un reminder prin SMS si email. Daca trebuie sa anulezi programarea, urmeaza instructiunile primite.

In cazul in care medicul este nevoit sa anuleze rezervarea, iti gasim rapid un interval nou.

Cand si cum gasesti loc?

La medicul internist sau generalist, ORL, oftalmologie, pediatrie si alte specialitati de acest gen puteti gasi un loc liber chiar si in ziua urmatoare sau in aproximativ 48 de ore. Sunt cele mai solicitate specialitati si ne-am asigurat ca avem multi medici care sa acopere cererile.

Dar daca tii musai sa te consulte un anumit medic, la o anumita clinica si intr-un anumit interval orar, timpul de asteptare poate sa ajunga si la câteva saptamani. Mai ales daca vorbim de medici si specialitati foarte cerute intr-o anumita perioada sau de medici din Parteneriatul Academic, mai potriviti in cazul unor afectiuni complexe.

Cand e cel mai bine sa suni?

Daca suni pentru programare intr-o zi de luni, e posibil sa astepti un pic mai mult. Pentru ca este ziua cu cel mai mare trafic. Foloseste mai bine weekendul, ne prinzi mai usor.

Vrei sa iti faci investigatiile anuale, ai o afectiune cronica – ceva care te trimite constant la medic, sau esti insarcinata si stii deja ce analize ai de  facut, nu lasa programarea pe ultima suta de metri.

Si nu uita ca te poti programa si online!

Exista diferente intre abonati si neabonati?

Nu exista. In Reteaua Regina Maria avem 80% locuri alocate abonatilor, iar restul sunt pentru toti cei care nu au abonament la noi si pe care ii primim pe acele locuri dedicate special lor.

Pentru ca avem tot mai multi abonati, am avut grija sa deschidem noi locatii, sa ne extindem si sa facem parteneriate cu cat mai multe clinici din tara. Acum poti accesa servicii medicale de calitate in peste 350 de clinici proprii si partenere.
 
Ne poti accesa serviciile chiar din confortul casei tale prin Clinica Virtuala, platforma de consultatii online. Peste 300 de medici te asteapta aici. Te poti programa din Contul meu sau cu ajutorul colegilor din Call Center.

3 lucruri de tinut minte

  • Ai o multitudine de variante prin care te poti programa – offline, telefonic, online.
  • Iti reamintim de programare cu 1-2 zile inainte, printr-un sms sau mail, asa ca o poti anula prin call center, din contul tau din aplicatie, dand reply la sms, accesand link-ul primit pe mail sau la receptia oricarei clinici Regina Maria.
  • Abonamentul este plin de beneficii, insa nu garanteaza prioritatea. Ai mai multe sanse sa gasesti rapid un loc liber daca ne contactezi din timp, dar si daca nu ai preferinte pentru un anumit medic, un anumit interval orar si o anumita clinica.