Despre Terapia interventionala

Departamentul de Terapie interventionala din Spitalul Premiere din Timisoara ofera tratamente moderne si avansate pentru aproape toate afectiunile cardiace si vasculare, utilizand tehnici terapeutice non-invazive, precum angioplastia, amplasarea de stent-uri, dar si interventii percutanate pentru boli cardiace congenitale si structurale si alte afectiuni vasculare.

Echipele noastre multidisciplinare sunt formate din medici cu vasta experienta in tehnicile interventionale si efectueaza o serie de proceduri sofisticate minim-invazive pentru a trata afectiuni cardiace, probleme vasculare, dar si anumite boli oncologice.

Procedurile interventionale – moderne, rapide, eficiente

Terapia interventionala este, fara indoiala, o ramura importanta a medicinei moderne. Este aplicata cu succes pentru tratamentul sistemelor digestiv, respirator, cardiovascular, nervos, urinar si reproducator.

Tratamentul interventional reprezinta o alternativa minim invaziva la tratamentele actuale pentru cancer, boli vasculare, leziuni viscerale, sangerari interne, afectiuni cardiace si ale vaselor de sange si boli cerebrovasculare.

De ce sa alegi tratamentele interventionale la Spitalul Premiere?

  1. Risc scazut de complicatii. Deoarece calea de abord este printr-o punctie arteriala radiala sau femurala, rezulta un grad extrem de scazut al complicatiilor infectioase. In cazul stenozelor arteriale periferice simpla plasare a unui stent la acest nivel poate evita o procedura chirurgicala deschisa.
  2. Angiograf performant. Spitalul nostru detine un angiograf deosebit de performant (Philips Azurion), varful de gama la acest moment care vine echipat cu toate softurile necesare efectuarii procedurilor de radiologie interventionala periferica (vasele abdominale, pelviene si cele ale membrelor inferioare), cat si procedurilor de inalta precizie din domeniul cardiologiei interventionale (stentarea vaselor coronare de la nivel cardiac) sau al neuroradiologiei interventionale (embolizarea de anevrism intracerebral, malformatii si fistule intracerebrale).
  3. Efectuam angiografie rotationala 3D. Capacitatea angiografului de a efectua angiografie rotationala 3D reprezinta un imens avantaj pentru a putea intelege cu precizie milimetrica anatomia vaselor prin lumenul carora medicul operator trebuie sa navigheze micro cateterul si microghidul necesare tratamentului endovascular.
  4. Doza mai mica de radiatii. Protocolul presupune o reducere cu 75% a cantitatii de radiatie X fata de un aparat similar fara acest protocol preinstalat. Astfel, atat pacientul, cat si medicul operator sunt expusi unei doze de 4 ori mai scazute de radiatie X in timpul procedurii endo-vasculare.
  5. Siguranta net superioara. Angiograful Philips Azurion dispune de softuri de reconstructie speciale care confera o siguranta net superioara procedurilor endovasculare (Xper CT, XperGuide - posibilitatea de a efectua punctii ghidate cu definirea unui ac virtual cu o precizie de 1-2 mm).

Pentru detalii si programari va rugam sa apelati numarul 0720 373 737.