RECONSTRUCTIE SI RECUPERARE - cancerul nu este o lupta pe care sa o duci de una singura!

Sa ai cancer de san este o experienta care iti va schimba viata. Dupa tratament, vei arata si te vei simti diferit. La nivel emotional, vei simti ca ai pierdut o parte din imaginea de sine. La nivel fizic, ai pierdut o parte sau tot sanul, sau chiar ambii sani.

Psihologul poate interveni inca de la comunicarea diagnosticului, sau pe parcurs, cand medicii remarca ezitarile pacientei. Exista mai multe etape prin care trece pacienta – de negare, a intrebarilor retorice, mobilizatoare si a resemnificarii. Rolul psihologului este de a aduce pacienta in etapa mobilizatoare, pentru activarea resurselor sale. De asemenea, este un sprijin si pentru medicii colegi din echipa in comunicarea diagnosticului si in relationarea cu pacienta. “Este important ca noi sa le identificam pe acele paciente care raman blocate in aceste etape – asta comunic eu cu medicul curant sau oncolog.”, spune psih. Cosmina Peta.

“Reconstructia de san este operatia prin care se refac forma si dimensiunile sanului in urma interventiei de mastectomie – indepartarea sanului pentru tratamentul cancerului. Este o procedura chirurgicala complexa care se poate efectua imediat dupa mastectomie (in aceeasi operatie) sau tardiv, dupa ani de zile. “Reconstructia imediata a sanului reprezinta o provocare pentru chirurgul plastician deoarece tesuturile implicate in procesul de vindecare au un comportament diferit.” – a mentionat
Dr. Rodica Crutescu, medic primar Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, membra a echipei multidisciplinare din cadrul Centrului Integrat de Diagnostic si Tratament pentru Patologia Sanului din Ponderas Academic Hospital.

Nutritionistul este implicat pentru a alcatui o dieta personalizata astfel incat pacientei sa i se asigure un echilibru nutritional si metabolic, sa sustina demersurile tratamentului si organismul in lupta cu boala.

Reconstructia mamara imediata sau la distanta
Crearea unui nou san iti va imbunatati dramatic imaginea si increderea in sine. Reconstructia mamara poate fi imediata sau la distanta.
Operatia de simetrizare a sanului sanatos
Chiar si in cazul obtinerii celui mai bun rezultat dupa reconstructie, este posibil sa existe diferente intre cei doi sani, ceea ce va face necesara o operatie ulterioara de simetrizare a sanilor.
Consiliere psihologica
Consilierea psihlogica suportiva te ajuta sa te adaptezi la noua situatie, sa accepti diagnosticul si sa-ti gasesti echilibrul interior.
Consiliere nutritie
Nutritia este foarte importanta in sustinerea sustinerea organismului in lupta cu boala.
Fiziokinetoterapia
Permite restaurarea miscarilor bratului afectate de limfedem care poate sa apara ca urmare a deteriorarii ganglionilor sau vaselor limfatice.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate