Experienta Chirurgie pediatrica - Ponderas Academic Hospital

Chirurgii nostri pediatri folosesc cele mai avansate tehnici chirurgicale si tehnologii minim-invazive si au experienta importanta in tratarea unei game largi de afectiuni la sugar, copilul mic si adolescent.

EXPERIENTA IMPORTANTA IN INTERVENTII CHIRURGICALE LA COPII

Chirurgia minim invaziva laparoscopica
Chirurgie urologica robotica
Chirurgie urologica endoscopica
Chirurgia hipospadiasului
CHIRURGIA MINIM-INVAZIVA LAPAROSCOPICA PEDIATRICA
Imaginea artiocolului

Chirurgii pediatri din Ponderas Academic Hospital au competenta si pregatire speciala in interventiile laparoscopice la copii. Ei folosesc cele mai avansate tehnici chirurgicale si tehnologii minim-invazive si au experienta importanta in tratarea unei game largi de afectiuni la sugar, copilul mic si adolescent.

 

Numita si „chirurgie prin gaura cheii”, laparoscopia este o metoda minim invaziva care permite vizualizarea interiorului cavitatii abdominale cu ajutorul unui telescop, un instrument care are la capat o camera video cu sursa de lumina. In cazul copiilor, laparoscoapele folosite sunt foarte subtiri, majoritatea masurand 2-5 mm in diametru. De asemenea, efectuarea operatiei se face folosind instrumente de mici dimensiuni, dedicate copiilor.” – a mentionat Dr. George Salavastru, medic primar chirurgie pediatrica, din Ponderas Academic Hospital.

 

Operatiile laparoscopice sunt efectuate prin 3 incizii mici de 3-5 mm, in locul unei incizii mari, de cativa centimetri, asa cum se intampla in chirurgia deschisa. Copiii care sunt operati minim-invaziv se recupereaza mult mai usor si rapid si au mai putina durere comparativ cu cei care sunt operati conventional.

 

Afla mai multe despre chirurgia laparoscopica pediatrica.

O parte importanta din interventiile chirurgicale sunt efectuate in urgenta. De asemenea, copiii sunt trimisi catre serviciului nostru de catre medicii de familie sau alti specialisti pediatri din carul policlinicilor noastre sau din afara retelei pentru a fi operati electiv.

1. APENDICITA ACUTA
2. CHIST DE OVAR
3. HERNIE INGHINALA
4. HIDROCEL
5. PERITONITA
6. TESTICUL NECOBORAT

SALI DE OPERATIE DOTATE CU TEHNOLOGIE PERFORMANTA

Salile de operatie pentru copii din Ponderas Academic Hospital sunt dotate cu tehnologie minim-invaziva HD (high-definition) si instrumente chirurgicale special selectate pentru a fi folosite la sugar si copii.

INGRIJIRE COORDONATA A SANATATII COPILULUI TAU

Indiferent de cat de complexa este afectiunea copilului, va avea acces in cadrul aceluiasi spital la o echipa de medici pediatri – imagisti, cardiologi, gastroenterologi, etc. care ii ofera o ingrijire coordonata inainte, in timpul si dupa operatie.
Atunci cand copilul tau are nevoie de o operatie, alege un anestezist cu experienta la copii
Medicul anestezist este un membru vital al echipei medicale de ingrijire a copilului tau. Medicii anestezisti din Ponderas Academic Hospital au experienta de ani de zile in anestezia si ingrijirea in terapie intensiva a copiilor, inclusiv a celor foarte mici, nou-nascuti si sugari.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Intrebari frecvente despre interventiile chirurgicale la copii

Cand medicul chirurg recomanda o interventie chirurgicala in cazul copiilor, este firesc ca parintii sa se intrebe ce implica aceasta. Fie ca este vorba despre operatia in sine sau despre anestezie, parintii isi formuleaza mai multe intrebari la care asteapta un raspuns.