Descrierea Centrului

Centrul de sanatate nutritionala a copiilor este modalitatea prin care medici de specialitati diferite si cu experienta in diagnosticul si tratamentul afectiunilor copiilor si adolescentilor vin sa ofere, cu rabdare si empatie, un raspuns pentru una dintre ingrijorarile cel mai des intalnite ale parintilor: “Copilul meu nu mananca!“.

Intr-adevar, dificultatile de alimentatie pot fi intalnite frecvent in randul copiilor de diferite varste, inca din etapa de nou-nascut, pana la adolescenta, putand avea drept cauze atat preferintele pentru anumite alimente, cat si diferite afectiuni.

Echipa multidisciplinara a Centrului de nutritie pentru copii din cadrul Policlinicii Floreasca ofera ingrjiri coordonate pentru stabilirea corecta a cauzelor care determina dificultati si tulburari alimentare si stabilesc abordarea terapeutica adecvata.

Oferim raspunsuri si orientare in “jungla” alegerilor alimentare: “Cat de mult ar trebui sa manance copilul meu?”, “De cata mancare are nevoie?”, “Ce ar trebui sa manance?”, “Are suficient fier?”, “Are suficient calciu?”.

Nevoile energetice ale unui copil pot fi asigurate cu usurinta prin alimente de tip “snack” in detrimentul alimentelor bogate in nutrienti, dar nu putem vorbi doar de “bun” sau “rau” in ceea ce priveste alimentatia copiilor. Copiii au nevoie de o varietate de alimente bogate in nutrienti, adecvate varstei si starii de sanatate, care sa fie oferite la momente potrivite si regulate. In cadrul Centrului pentru Tulburari de alimentatie veti gasi sprijinul necesar pentru a preveni aparitia tulburarilor nutritionale si de crestere determinate de deficiente alimentare si pentru a corecta deficientele alimentare la copii de toate varstele.