Dictionar de analize

Treponema pallidum Anticorpi IgG (FTAbs)

275.00 Lei Contacteaza-ne

Descriere

Sifilisul este o infecție bacteriană care poate fi ușor ignorată. Primul simptom este șancrul nedureros (o ulcerație a pielii) la locul de expunere, care va dispărea de la sine, dând impresia că infecția s-a rezolvat, dar, de fapt, aceasta persistă pentru o perioadă de timp fără a da simptome.

Sifilisul este o boală care poate fi tratată cu antibiotice. Cu toate acestea, lăsată netratată, infecția se poate răspândi în întreg organismul, pe parcursul mai multor ani și provoacă distrugeri considerabile ale organelor interne.

Testul este ordonat pentru screening-ul infecției cu Treponema pallidum, bacteria ce cauzează sifilisul. Este un test specific pentru sifilis, ceea ce înseamnă că e puțin probabil să dea rezultate pozitive în cazul altor afecțiuni, diferite de sifilis. O data ce o persoană este infectată, anticorpii antitreponema rămân în serul persoanei pentru tot restul vieții.

FTAB (Fluorescent Treponemal Antibody – Absorbtion), detectează anticorpi specifici față de Treponema pallidum, fiind testul de elecție pentru confirmarea sifilisului.

Indicatii

  • Când o persoană prezintă semne și simptome de infecție cu Treponema pallidum
  • Test screening premarital

Interpretari

  • Un rezultat pozitiv al IgG indică o infecție din trecut cu Treponema pallidum
  • Un rezultat pozitiv al IgM indică o infecție activă sau recentă
  • În stadiile timpurii ale unui sifilis primar, este posibil ca rezultatul să fie negativ
  • În cazul suspiciunii clinice se va repeta testul peste 1-2 săptămâni
  • Un rezultat negativ nu exclude sifilisul congenital

Preturile afişate pe site sunt cele standard. În funcţie de gradul profesional şi experienţa fiecărui medic, de situaţia medicală concretă a pacientului şi de politica comercială companiei, acestea pot varia şi pot suferi modificări. Vă rugăm să verificaţi corectitudinea acestora în call center: 021.9268