Clujul devine noua capitală a sănătății, cu investiții de peste 9 milioane de euro

Clujul devine noua capitală a sănătății, cu investiții de peste 9 milioane de euro

In 2017, furnizorul medical privat si-a imbogatit portofoliul din Cluj cu doua noi achizitii, iar la inceputul anului viitor va inaugura si primul spital privat cu servicii integrate din regiune

Cluj-Napoca, 13 septembrie 2017. In cei aproape 10 ani de prezenta pe piata serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Reteaua de sanatate REGINA MARIA a realizat investitii de peste 9 milioane de euro[1], suma alocata pentru deschiderea si modernizarea unitatilor medicale, extinderi, dar si pentru achizitia de aparatura medicala moderna. In plus fata de aceste investitii, in 2017, REGINA MARIA s-a extins la nivel local si prin doua achizitii: Prompt URG – serviciul de ambulanta privata si ingrijire la domiciliu si laboratorul Santomar OncoDiagnostic – liderul local pe zona de anatomie patologica si citologie.

Furnizorul medical privat va continua investitiile in sistemul medical local prin inaugurarea, la inceputul anului 2018, primului spital privat cu servicii integrate din oras, o unitate medicala de importanta regionala, care va deservi si pacientii din judetele limitrofe. Valoarea totala a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro.

”Clujul devine, pentru REGINA MARIA, noua capitala a sanatatii. Orasul a reprezentat dintotdeauna pentru noi un punct strategic in dezvoltarea retelei la nivel national; a fost primul oras in care ne-am extins, la inceputul lui 2008, si in care, ulterior, am directionat cele mai mari bugete de investitii, dupa Bucuresti. Bineinteles, toate aceste lucruri au fost posibile si datorita inaltei pregatiri a medicilor de aici si a calitatii la care se face medicina in Cluj. Suntem onorati sa avem alaturi unii dintre cei mai buni medici de aici si sa putem contribui la sustinerea performantei medicale clujene. Despre noul spital regional va pot spune ca va dispune de cea mai moderna tehnologie medicala si ca va fi axat pe chirurgie laparoscopica minim-invaziva, devenita deja un standard in toata lumea in ceea ce priveste chirurgia. Totodata, ne propunem sa aducem aici expertiza noastra in obtinerea acreditarilor internationale pentru spitale. REGINA MARIA are deja doua spitale acreditate de organisme internationale – americane si europene, fiind singurul furnizor din Romania cu o experienta atat de vasta in domeniu.”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Retelei de sanatate REGINA MARIA.

Reteaua REGINA MARIA in Cluj: cele mai importante cifre

Compania este prezenta pe piata serviciilor medicale din Cluj-Napoca inca de la inceputul anului 2008 si a raportat cresteri constante de la an la an. In prezent, REGINA MARIA Cluj inseamna 2 policlinici, 2 laboratoare, un punct de recoltare, 1 centru de medicina muncii si un centru de expertiza in diabet, nutritie si boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajati, dintre care peste 150 sunt medici ce acopera 32 de specialitati medicale.

In 2016, 150.000 de pacienti au trecut pragul policlinicilor din oras. Tot anul trecut, medicii REGINA MARIA Cluj au acordat peste 210.000 consultatii si au efectuat peste 420.000 de analize de laborator – ambele segmente inregistrand cresteri semestriale, dar si anuale.

Pe zona corporate, REGINA MARIA are in portofoliu 30.000 de abonamente medicale oferite angajatilor din zona.

Doua achizitii in Cluj, in 2017

In pregatirea deschiderii primului spital privat multidisciplinar din Cluj, REGINA MARIA a cooptat in Retea serviciul privat de medicina de urgenta Prompt URG, care asigura transport medical asistat, ambulanta privata, consultatii si ingrijiri la domiciliu. Prompt URG dispune de o flota de 12 ambulante si de o echipa formata din 6 medici, 6 asistenti medicali si 21 de ambulantieri. Bazele Prompt URG au fost puse in 2004 de dl. Sabin Giurgiu, dupa o experienta de peste 15 ani in coordonarea parcului logistic al serviciului public de ambulanta din Cluj-Napoca. Incepand din anul 2006, dr. Carmen Diaconescu s-a alaturat ca actionar si coordonator al activitatii medicale. Dr. Diaconescu este medic primar urgentist, cu peste 20 de ani de experienta profesionala si manageriala in cadrul serviciilor de medicina de urgenta.

Reteaua de sanatate REGINA MARIA isi propune sa dezvolte la Cluj si un centru regional de referinta pentru medicina de laborator, consolidandu-si, totodata, capacitatile de diagnostic anatomo-patologic. In acest context, a achizitionat recent Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul pietei locale pe zona de anatomie patologica si citologie. Santomar OncoDiagnostic are o experienta de aproape 10 ani in Cluj-Napoca si reuneste 18 medici specialisti, experimentati in rezolvarea cazurilor complexe, cu rezultate caracterizate prin promptitudine si acuratete. Santomar a inceput in 2008 ca o afacere de familie, coordonata din punct de vedere medical de Dr. Rares Buiga, seful departamentului de Anatomie Patologica din Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta" Cluj, cu o experienta de peste 24 de ani in domeniu.

Urmatorul reper local: primul spital privat cu servicii integrate din regiune

Urmatorul si cel mai important proiect al Retelei de sanatate REGINA MARIA in Cluj va fi deschiderea, in primul trimestru din 2018, primului spital privat cu servicii integrate din Cluj si singura unitate de anvergura cu specific de chirurgie minim-invaziva din oras. Unitatea reprezinta cea mai mare investitie REGINA MARIA din afara Bucurestiului, fiind un proiect comun de dezvoltare, realizat in parteneriat cu dl. Horia Ciorcila. Valoarea totala a proiectului se ridica la 15 milioane de euro.

Spitalul se va intinde pe 4 etaje si va avea o suprafata de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, camera de garda 24/7 pentru adulti si copii, ambulatoriu multidisciplinar si de o serie de specialitati medicale si chirurgicale pentru adulti si copii.

[1] Investitia este realizata in perioada 2008-2017. In aceasta suma nu sunt incluse achizitiile, ci doar bugetul de investitii (CAPEX). Pentru anul 2017, sumele sunt bugetate estimativ.