Screening cancer de san

1 din 8 femei va fi diagnosticata cu cancer de san de-a lungul vietii

Nu pierde sansa sa-ti salvezi viata! Fa-ti mamografia de screening. Recomandata incepand cu 40 de ani, mamografia digitala este metoda esentiala de depistare precoce a cancerului de san, cand nu ai simptome deoarece tumora este prea mica pentru a fi palpata. Depistarea in stadii timpurii poate permite vindecarea completa sau imbunatatirea categorica a prognosticului.

Stim ce inseamna sa primesti vestea ca ceva nu e in regula. Dar cu noi, nu vei fi singura!

Ce semnifica ceea ce a scris medicul imagist in rezultatul mamografiei? Ce fac mai departe? Incotro o iau? La ce medic trebuie sa ma programez? Ce teste suplimentare trebuie sa fac? Si daca e cancer, ce sansa am sa traiesc? Cum il tratez? Cat de bun este medicul chirurg? Ce se intampla cu mine dupa aceea?

Da, stim cat de coplesitor poate fi. Stim ca timpul devine extrem de important pentru tine. Si ca a avea pe cineva langa tine, care sa te indrume pas cu pas, este esential. Pentru a ajunge mai rapid la diagnostic si la planul de tratament, Dr. Alexandra Pirvulescu, consultantul tau medical dedicat, te va ajuta sa poti trece cu bine peste momentele dificile.

Te va informa si iti raspunde la orice intrebari ai despre tipurile de investigatii sau interventii chirurgicale, pregatirea preoperatorie, costurile spitalizarii si echipa medicala. Te va ajuta sa faci programarile si va tine legatura cu medicii implicati in ingrijirea ta. Este simplu! O gasesti la 0733 111 726 (tarif normal, apelabil L-V 13.30 - 18.00).

Odata ajunsa la spital, pasii pe care ii urmezi sunt:

  • Daca la mamografie se depisteaza o leziune mamara suspecta, medicul imagist calculeaza un scor imagistic care orienteaza conduita ulterioara: fie supraveghere periodica imagistica mamografica sau ecografica, fie este necesara o punctie biopsie. Punctia biopsie poate fi efectuata odata cu investigatia ecografica, ceea ce inseamna, din nou, timp castigat.
  • Vei merge la medicul specialist ginecolog sau chirurg senolog cu rezultatele imagistice si cu rezultatul histopatologic atunci cand a fost efectuata punctia biopsie.
  • Daca leziunea este canceroasa, cazul tau va fi discutat in Tumor Board, o sedinta medicala periodica unde medici din diverse specialitati - ginecolog, chirurg oncolog senolog, anatomopatolog, oncolog, radioterapeut - vor propune un plan terapeutic, in concordanta cu ghidurile internationale, dar particularizat situatiei tale medicale.
  • Practic, intre momentul prezentarii la medic si formularea diagnosticului si a planului de tratament, este nevoie de 2 saptamani si 2-3 vizite. Cu ajutorul consultantului medical dedicat, fluxurile vor fi rapide si vei castiga mult timp. Se programeaza testele imagistice, ale caror rezultate vor fi obtinute in aceeasi zi la mamografia de diagnostic sau ecografia mamara, respectiv in 48 de ore de la efectuarea RMN-ului de san. Examenul anatomo-patologic al piesei de biopsie dureaza cateva zile si este efectuat de catre medici anatomopatologi cu mare experienta in cancerul de san. Acesta stabileste diagnosticul de certitudine - natura benigna sau maligna (cancer) a leziunii biopsiate. Apoi, se discuta cazul in Tumor Board si se stabileste conduita ulterioara, privind etapele de tratament si urmarirea adecvata. Medicul curant te va informa despre tratament si vei avea sansa de a pune orice intrebari ai.

Protocol de diagnostic

In Campusul Medical Brasov, orice pacienta care prezinta o leziune de san va avea acces rapid la cele mai moderne mijloace de diagnostic. In acest fel, pacienta va putea beneficia in cel mai scurt timp de tratamentul cu sansa cea mai mare de reusita in cazul ei, recomandat de comunitatea medicala internationala si pus in practica de specialistii spitalului. Tratamentul este supervizat de o intreaga comisie medicala denumita Tumor Board din care fac parte medici cu experienta in domeniile medicale implicate in tratamentul complex al cancerului de san – ginecologi, chirurgi oncologi, imagisti, anatomopatologi. Ori de cate ori este necesar, medicul curant va facilita tratamentul oncologic sau radioterapia in clinici partenere de specialitate. Nutritionistul si psihologul sunt parte a echipei de ingrijire.

Tratament chirurgical

Tehnici avansate in chirurgia sanului

Sanul este un organ simbol al feminitatii si aspectul lui este foarte important din toate punctele de vedere - psihologic, sexual, afectiv. De aceea, este important ca femeia sa aiba optiuni terapeutice si medicul sa poata alege interventia chirurgicala care este cea mai indicata pentru pacienta.

Interventia chirurgicala ramane o modalitate terapeutica esentiala in cancerul mamar indiferent de stadiul bolii. Exista multi medici care efectueaza operatii la nivelul sanului, insa cei mai multi nu sunt specializati in cancerul mamar, avand un numar redus de cazuri pe an.

Atunci cand alegi medicul chirurg care urmeaza sa te opereze, iti recomandam sa optezi pentru un chirurg:

  • Cu experienta in cancerul de san - aceasta demonstreaza o preocupare si o expertiza in tratarea acestei afectiuni, chirurgii oncologi fiind mult mai informati privind cele mai noi tehnici chirurgicale in acest domeniu, comparativ cu chirurgii generalisti
  • Recunoscut ca un chirurg oncolog cu experienta in cancerul mamar
  • Care efectueaza multe interventii pe an pentru cancerul de san, ceea ce garanteaza rezultate mai bune, inclusiv in cazurile individuale complexe

Cere o programare

Alege varianta rapida si fa-ti o programare online, completand campurile de mai jos. Un reprezentant REGINA MARIA te va contacta in maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale medicale.
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate.
Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.