Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

8 septembrie, Ziua Mondiala a Fiziokinetoterapiei

8 septembrie, Ziua Mondiala a Fiziokinetoterapiei

In fiecare an, pe 8 septembrie, este aniversata Ziua Mondiala a Fiziokinetoterapiei, prilej cu care fizioterapeutii si kinetoterapeutii din intreaga lume deruleaza activitati prin care doresc sa atraga atentia asupra impactului pe care il are profesia de fiziokinetoterapeut asupra starii de bine a oamenilor, mai ales in ceea ce priveste mentinerea si imbunatatirea mobilitatii si independentei acestora.

Tema din 2019

Durerea cronica este tema aleasa in acest an pentru Ziua Mondiala a Fiziokinetoterapiei. Alegerea temei nu este intamplatoare, deoarece durerea cronica este una dintre problemele de sanatate subestimate, desi reprezinta o sursa importanta de suferinta umana si interfera cu buna functionare in activitatile de zi cu zi ale oamenilor.

Conform datelor publicate in ultimul studiu privind povara globala a bolilor (Global Burden of Disease) al Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME), durerea cronica lombara reprezinta una dintre principalele cauze ale anilor de viata traiti cu dizabilitate (years lived with disability)  la nivel global.

Cum ajuta fiziokinetoterapia in tratamentul durerii cronice

Fiziokinetoterapia este inclusa in toate ghidurile de tratatment ale durerii. Exercitiul fizic poate contribui la dezvoltarea mobilitatii si a fortei. Aplecarea si exercitiile cu greutati reprezinta miscari normale si sigure pentru corp – multe tipuri de exercitii, inclusiv antrenamentul cu greutati, pot oferi beneficii reale pentru managementul durerii cronice – discuta cu un fiziokinetoterapeut in legatura cu exercitiile potrivite pentru tine.

Afla mai multe:

Durerea cronica: tot ce trebuie sa stii

Surse de informatie:

https://www.wcpt.org