Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Sunt MAMA deoarece am avut incredere in medicii din Spitalul Brasov

Sunt MAMA deoarece am avut incredere in medicii din Spitalul de Obstetrica-Ginecologie si Pediatrie Brasov

Sarcina. Cea mai frumoasa perioada din viata unei femei. A oricarei alte femei, nu si a mea! Asa ar fi putut fi povestea mea, daca nu s-ar fi intamplat o minune. Sunt MAMA. Scriu aceasta scrisoare la 3 luni dupa ce am nascut. Am reusit s-o aduc pe lume pe fetita mea Ingrid, pentru ca cineva si-a asumat un risc si m-a ajutat cand am avut nevoie cel mai mult. Acel medic este doctorul Costin Anastasiu si toate s-au intamplat intr-o retea medicala privata, la REGINA MARIA, asa cum mi-am dorit. Mi-ar placea sa stiu ca aceste randuri vor ajuta si alte mame.

Povestea mea a inceput in urma cu cativa ani

In urma unei conizatii ample, colul meu a fost scurtat considerabil si am fost avertizata inca de atunci ca imi va fi greu sa pastrez o viitoare sarcina. De aceea, atunci cand am ramas insarcinata, pentru confortul meu psihic am ales sa merg la un medic ginecolog care avea un cabinet medical privat. Si pana in saptamana 17 de sarcina totul a fost in grafic, colul avea o lungime care imi permitea sa fiu activa, sa merg la munca si sa am o viata normala.

Insa totul s-a schimbat subit

In doar o saptamana, colul s-a scurtat dramatic. Puteam oricand sa pierd sarcina!

Prima optiune pe care mi-a oferit-o medicul meu ginecolog a fost montarea unui pesar si repaus la pat. Insa dupa doar doua ore de la aceste prime recomandari, medicul m-a sunat si m-a sfatuit sa merg de urgenta la maternitatea de stat pentru a-mi face cerclaj.

Si de aici a inceput haosul!

De la bun inceput am pornit de la ideea ca vreau sa nasc la un spital privat pentru a ma scuti de tot ce inseamna interactiunea cu universul kafkian dintr-o institutie de stat. Insa acum, faptul ca medicul meu ginecolog ma trimitea la o alta maternitate, la un alt doctor, mi-a creat un disconfort psihic major.

Trebuia sa gasesc urgent pe cineva capabil, care sa ma poata ajuta!

Eram insarcinata in 17 saptamani, aveam un col de 1 centimetru, imi pierdusem increderea in medicul meu si trebuia sa gasesc urgent pe cineva capabil, care sa ma poata ajuta. Si desi toti din jurul meu imi recomandau sa renunt la ideea de a avea un medic care sa lucreze doar in privat, am ales sa merg pur si simplu dupa instinctul meu si asa am ajuns la REGINA MARIA, la doctorul Costin Anastasiu.

Am avut sansa sa ma primeasca. Spun sansa, pentru ca putini medici ginecologi te primesc cand deja ai o varsta a sarcinii inaintata si vii la pachet cu probleme mari, pe care altcineva nu le poate rezolva.

A urmat cerclajul, facut in conditiile in care colul era aproape sters. Interventia a fost foarte delicata, insa Dr. Anastasiu a reusit sa faca o minune! Au urmat saptamani grele, epuizante si pline de teama. Insa, am reusit sa duc sarcina pana in saptamana 34 deoarece am respectat cu strictete recomandarea de repaus la pat, am avut in permanenta sprijinul medical de care aveam nevoie si ajutorul familiei si prietenilor. Singurele dati cand ma dadeam jos din pat erau atunci cand mergeam la toaleta si la controalele medicale.

Am reusit sa o aduc pe lume pe fetita mea pentru ca un medic m-a ajutat atunci cand am avut nevoie cel mai mult

Exact cand am intrat in saptamana 34 am nascut-o pe fetita mea, Ingrid. Desi a cantarit 2045 grame si a avut mici probleme respiratorii, am simtit din nou ca nu sunt singura. Medicii si asistentele de neonatologie au avut grija ca micuta mea sa devina sanatoasa. Si au avut grija si de mine si mi-au acordat atentia necesara in acele momente grele, dupa o sarcina stresanta si dificila.

Am reusit sa o aduc pe lume pe fetita mea Ingrid pentru ca un medic si-a asumat un risc si m-a ajutat atunci cand am avut nevoie cel mai mult. Acel medic este doctorul Costin Anastasiu si toate s-au intamplat intr-o clinica privata, la REGINA MARIA, asa cum mi-am dorit. Deci, se poate! Q.E.D.

O MAMA

Mai multe informatii despre insuficienta sau incompetenta cervicala si cerclaj gasesti aici.