Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Sexual harassment prevention

Articol de Psihoterapeut Oana Nicolau Psiholog Psihologie
Harțuirea sexuala la locul de munca nu este doar un comportament imoral ci aduce un impact inclusiv în veniturile companiei. Acesta impacteaza sănătatea fizică și emoțională a angajaților și poate duce la scăderea ratei de retenție și crește absenteismul.

Studii recente au asociat harțuirea sexuala la locul de muncă cu o scadere în profitabilitatea unei companii și în numărul de femei care sunt dispuse sa lucreze pentru acea companie. S-a demonstrat că egalitatea dintre sexe și discriminarea pe piața muncii sunt direct corelate cu lipsa unei baze legislative în protejarea angajaților de hărțuirea sexuală.

Astfel, Clinica Oana Nicolau, împreuna cu unul dintre partenerii săi, a decis sa demareze un program cu scopul de a preveni apariția unor astfel de cazuri în cadrul companiei și informarea cu privire la comportamentele care pot genera astfel de situații.

Proiectul a constat într-o serie de ședințe de grup și individuale, facilitate de specialiștii clinicii (psihoterapeuți) cu scopul de a pune pe masă acest subiect și a analiza împreună cu angajații toate situațiile care pot apărea iar apoi am văzut cum anumite acțiuni pe care le facem, pot fi interpretate diferit de către colegii nostrii. De asemenea, s-au atins subiecte cu privire la valori, comunicare eficientă, empatie și modul în care putem dezvolta mecanisme de prevenire pe care le putem folosi atat la birou cat si în viața personală.

Feedback-ul a fost unul foarte bun atât din partea angajaților cât și din partea echipei de HR care a coordonat acest proiect, menționând că au observat în randul angajatilor care au participat la acest proiect, un interes mai mare cu privire la inițiative de prevenție și chiar au devenit niște ambasadori în randul colegilor, promovand acțiunile care țin de ei și pe care le pot face pentru a evita apariția acestor situații

Cere ajutorul unui psihoterapeut

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.