Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Nasterea altfel decat am visat, povestea Cristinei

Nasterea este la fel de unica si individuala ca fiecare mama si copil in parte. Aceeasi femeie poate avea experiente complet diferite la fiecare nastere, insa intotdeauna nasterea ramane pentru ea un eveniment care ii schimba viata si care o influenteaza puternic pentru totdeauna.

Bineinteles, toate femeile isi doresc ca nasterea sa fie o experienta pozitiva. La fel si-a dorit si Cristina. Mai mult, ea avea chiar un plan de nastere bine stabilit, care presupunea ca bebelusul sa vina pe lume cat mai natural posibil la maternitatea din cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj. Din pacate, nici nasterea si nici travaliul Cristinei nu au fost asa cum isi planificase ea, chiar daca s-a putut bucura de “o sarcina fara probleme mari”, cum ne marturiseste chiar ea.

Socul initial cand am intrat in travaliu inca nu a trecut la 2 saptamani de la nastere. Mental ma asteptam sa mai am inca 4 saptamani de pregatit lucrusoare, dar mai ales de intrat in starea psihica potrivita unei nasteri naturale. Nu a fost sa fie, dupa ore bune de incercari, a venit prin cezariana si inca ma gandesc ca puteam sa fiu eu altfel in timpul travaliului, ca bebe sa vina cat mai natural pe lume”, isi aminteste Cristina.

Luca, ingrijit cu drag de “mamele adoptive”

Luca s-a nascut la 36 de saptamani si 3 zile si, din fericire, nu a avut nevoie de ingrijiri medicale speciale sau de o spitalizare indelungata. 

Luca a avut nevoie doar de putin oxigen imediat dupa nastere si am iesit din spital in 4 zile. […] Echipa Regina Maria a fost exemplara, de la medici la moase, personalul de la ATI si neonatologie - mamele adoptive le-am zis eu, care l-au hranit pe Luca cand eu nu aveam lapte si l-au ingrijit cand eu nu eram in stare dupa operatie”, adaugand ca micutul “a recuperat intr-o saptamana greutatea de la nastere, se hraneste natural, a facut falcute si este foarte vioi”. 

Gandindu-se la parintii care sunt nevoiti sa stea mai mult timp in spital cu bebelusii lor, mama lui Luca ne-a marturisit ca le tine pumnii si ca ar vrea sa le transmita ca sunt “niste luptatori, atat ei, cat si copiii lor”.

Luca va sarbatori 2 zile de nastere

Parintii lui Luca au stabilit ca vor sarbatori de doua ori venirea pe lume a baietelului lor mult asteptat. “Vom sarbatori ziua in care s-a nascut (20 octombrie) si data de 13 noiembrie, cand era «programat», ca sa retinem cat de norocosi suntem ca avem un copil sanatos”, explica mama.

Echipa medicala care l-a ingrijit pe Luca in maternitatea din cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj este formata din:

  • Dr. Lavinia Muresan, medic specialist Neonatologie
  • Dr. Sorin Andreica, medic primar Neonatologie, seful sectiei Neonatologie din Spitalul REGINA MARIA Cluj
  • Dr. Adelina Tutu, medic specialist Neonatologie, prezent la nastere