Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

CoVid-19 emotional support

Articol de Psihoterapeut Oana Nicolau Psiholog Psihologie
Cu toții am resimțit într-un mod sau altul impactul pandemiei de CoVid-19 în ultimele luni și având în vedere incertitudinea cu privire la durata estimată până la soluționarea acesteia, acest impact a devenit din ce în ce mai puternic.

Cel mai puternic s-a resimțit în randul persoanelor care au fost deja infectate și au fost nevoite sa treacă printr-o experienta de viata cu o incarcatura emotionala foarte puternica care de cele mai multe ori poate adăuga la starea fizică precară și episoade de depresie/anxietate.

Astfel, Clinica Oana Nicolau împreuna cu un partener din zona IT, au dezvoltat un program de suport emoțional pentru angajații care sunt depistați cu CoVid-19. Programul are 2 etape, prima etapă fiind cea de Text Therapy iar cea de-a doua fiind cea de terapie online,

Am ales Text Therapy în prima etapa deoarece în aceasta perioada persoana care a fost diagnosticata pozitiv, se va afla în carantina la domiciliu sau în spital. Fiind un context nou, incert, nesigur, automat se instalează teama alături de episoade de anxietate iar terapia clasică este destul de greu de accesat.

Imaginati-va ca sunteti în spital, într-un salon cu alte 3-4 persoane, fiecare ducând lupta cu acest virus în ritmul sau și ar trebui să ai un call video/audio cu un psihoterapeut în care să te ghideze prin procesul terapeutic, lucru care poate fi destul de inconfortabil și poate deveni o barieră în accesarea unui ajutor specializat. Așadar, am venit cu varianta de terapie prin text, în care angajatul poate discuta pe WhatsApp cu terapeutul și poate primi ajutorul specializat de care are nevoie pentru a face mai ușor față acestei situații. Această formă de terapie este acreditată și recunoscută la nivel mondial, demonstrandu-se eficientă, mai ales în situațiile de criza sau în momentele în care persoana care are nevoie de ajutor, nu are contextul în care să poarte o discuție cu terapeutul face to face sau online.

A doua parte a acestui program de suport emoțional, este reprezentată de terapia clasică online (audio/video) și se adresează perioadei post carantină. Chiar dacă angajatul depășește aceasta perioada și se întoarce la viața de zi cu zi, acest lucru va necesita un întreg proces de re-adaptare care poate deveni foarte încărcat emoțional. Astfel, am inclus în acest program un număr de ședințe online pe care angajatul le poate accesa după ce a ieșit din carantina în așa fel incat sa beneficieze de ajutor specializat și sa depaseasca mai ușor și mai eficient aceasta perioada.

Pană acum, rezultatele pe care le-am avut pe acest proiect au fost mai mult decat încurajatoare, observand cum angajații care trăiau aceaste experiente, reușeau sa o depaseasca și să aibă un nivel al sănătății emoționale optim pentru reintoarcerea la birou.

Cere ajutorul unui psihoterapeut

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.