Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ce este fertilizarea in vitro și cum te poate ajuta să devii și tu mămică

Fertilizarea in vitro(FIV) este, în primul rând, şansa pe care o poţi avea şi tu de a deveni mămică. FIV reprezintă o tehnică de reproducere asistată, la care poţi apela atunci când alte tratamente nu au dat roade. Potrivit statisticilor, în România, unul din zece cupluri se confruntă cu probleme de fertilitate. Astfel, fertilizarea in vitro este o procedură care vine în ajutorul tău, atunci când nu poţi deveni părinte pe care naturală, şi îţi poate îndeplini visul de a-ţi ţine bebeluşul în braţe.

Cum se realizează fertilizarea in vitro?

Fertilizarea se întâmplă în afara corpului, ovulele mature fiind preluate de la ovare. Urmează apoi să fie fertilizate de către speratozoizi în laborator. Totul se întâmplă într-un vas Petri, vas volosit pentru cultivarea microorganismelor. Ulteorior, embrionul rezultat este plasat în uter, iar apoi sarcina se va desfăşura în mod obişnuit.

Când se recomandă apelarea la fertilizarea in vitro?

Medicul specialist în infertilitate este persoana în măsură să recomande cuplurilor când este necesară apelarea la FIV. Iniţial, atât tu, cât şi partenerul tău, trebuie să treceţi printr-o serie de investigaţii, care vor stabili cauza infertilităţii. Printre aceste cauze se pot număra calitatea spermei sau a ovocitelor, trompele înfundate şi producţia scăzută de ovule.

Care sunt etapele realizării fertilizării in vitro?

Primul pas pentru FIV este discuţia cu medicul. Acesta va realiza un dosar care va cuprinde toate investigaţiile medicale ale cuplului, iar apoi urmează programarea unei consultaţii, care să nu aibă loc mai târziu de 14 zile de la debutul menstruaţiei.

Medicul îţi va lua o mostră de sânge, pentru a stabili nivelul hormonului de stimulare foliculară(FSH). Astfel, vor fi stabilite dimensiunea si calitatea ovulelor tale. Va urma examinarea uterul, prin realizarea unei ecografii. Medicul va stabili în această etapă care este locul potrivit pentru implantarea viitorilor embrioni. Apoi, se va analiza şi o mostră din sperma partenerului tău, pentru a afla cantitatea şi dimensiunea spermatozoizilor.

Următoarele etape vor fi stabilite de către medic, în funcţie de rezultatele consultaţiei. Tot atunci, medicul va decide şi care este tratamentul necesar.

Recomandări, dacă v-aţi hotărât să apelaţi la ferilizarea in vitro

Chiar dacă sună ciudat, cele mai importante lucruri, înainte de FIV, sunt starea de spirit şi odihna ambilor parteneri. Dacă până acum nu ai considerat că este momentul potrivit pentru a te relaxa, acesta este momentul perfect să te răsfeţi, fie că este vorba de mâncare, somn sau alte lucruri care îţi fac plăcere. În felul acesta, procesul va deveni mult mai uşor de parcurs.

Încearcă să îţi ţii mintea ocupată şi să nu laşi stresul să te cuprindă. De asemenea, un factor influenţator poate fi şi gândirea pozitivă. Medicul tău poate fi un ajutor necesar şi pentru a-ţi gestiona stresul. Prin urmare, dacă ai întrebări sau neclarităţi, notează-le şi vorbeşte cu medicul despre ceea ce te nelinişteşte.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.