Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Maternităţile REGINA MARIA susțin nașterea naturală

Mamele devin atașate de copilul lor încă din viața intrauterină. Modificările fizice se instalează de la sine: colul se înmoaie, contracțiile devin notificabile. Pe măsură ce se apropie de termen, gravida își pierde răbdarea, îi scade energia astfel încât cunoașterea schimbărilor fiziologice care se produc pentru pregătirea travaliului îi conferă un plus de încredere.

Planul de naștere pe care și-l poate pregăti gravida pentru a-i da încredere în propriile forțe, o ajută astfel să conștientizeze și totodată să se pregătească pentru momentul nașterii, și trebuie discutat cu personalul medical. În acel moment se prezintă avantajele și dezavantajele alegerii spre care tinde viitoarea mamă. Se asigură astfel înștiintarea personalului medical asupra așteptărilor gravidei și totodată ajută la rezolvarea inadvertențelor dintre așteptările gravidei și practica medicală, înștiințând astfel că circumstanțele pot fi schimbate de evoluția medicală.

Experiența legată de aducerea pe lume a unui copil este unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei, astfel că amintirea acestui fapt este pregnantă. Echipele maternităților Regina Maria încurajează nașterea naturală datorită beneficiilor multiple pe care le prezintă. Astfel, în cazul nașterii naturale:

  • Gravidele se pot mișca în timpul travaliului, pot merge la baie își pot schimba poziția pentru a-și putea controla mai bine durerile.
  • Își pot controla reflexele astfel încât pot împinge mai bine și expulzia poate fi mai rapidă.
  • Practic, durerea din timpul travaliului ghidează mama să-și modifice poziția astfel încât să-i atenueze durerea, ajutând astfel la poziționarea fătului în canalul de naștere.
  • Recuperarea după nașterea naturală este rapidă, gravidele putându-se deplasa după doar două ore de la naștere.
  • Gravidele care au un travaliu prelungit, pot beneficia de analgezie peridurală pentru a se relaxa înainte de expulzie, moment în care gravida se implică activ.
  • Dacă există temeri legate de naștere și de travaliu, acestea pot interfera cu, complianta gravidei în timpul travaliului. Așadar, analgezia o poate ajuta să scape de anxietate asigurându-i un confort în timpul contracțiilor.

Multe mame aleg nașterea naturală, însă există o serie de factori de care trebuie să se țină cont pentru această alegere:

  • așteptările personale ale mamei
  • suportul pe care îl primește
  • calitatea relației medic-pacient
  • implicarea ei în decizia luată

Pentru pregătirea travaliului și a nașterii propriu-zise trebuie îndeplinite câteva condiții. În primul rând, mama trebuie să aibă încredere în propriile forțe, trebuie să aibă posibilitatea de a găsi confort pe parcursul travaliului, să beneficieze de suportul familiei, prietenilor și al personalului medical.

Dr. Hadi Rahimian, medic primar Obstetrică - Ginecologie