Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Rezultate spectaculoase in tratamentul autismului cu celule stem pentru un baiat de 7 ani din Romania

autism

In urma cu 3 ani si jumatate, Diana primea una din cele mai grele vesti pe care o poate primi o mama: baiatul cel mare a fost diagnosticat cu autism. Acest diagnostic a fost o lovitura cumplita si nu facea decat sa confirme ingrijorarile parintilor care vedeau si simteau ca unul dintre copii se comporta nefiresc.
Ani grei, evaluari, teste, terapie ABA.
In urma cu un an insa o mica speranta incolteste cand Diana citeste un articol ca celulele stem ar putea ajuta copiii cu autism si isi da seama ca desi nu a recoltat celule stem la nasterea baiatului cu probleme, a recoltat la nasterea celui de-al doilea copil si le are stocate la Banca Centrala de Celule Stem a REGINA MARIA.
Si sansa face ca cei doi frati sa fie compatibili si celulele sa se “califice” pentru terapie, in urma unor teste foarte riguroase.
 
Aceasta sansa a insemnat ca baiatul a fost admis pentru tratament la Duke University si in Aprilie 2019 a beneficiat de terapie cu celule stem provenite de la fratele lui.
Evolutia baiatului a fost o mare surpriza pentru toata lumea, la doar 6 luni de la terapie, cel mai mare beneficiu pe care il vedeau parintii era ca D. avea medicatia redusa la zero si continua sa castige imbunatatiri de comportament.
La un an de la terapie, D. se bucura de o viata normala, un copil dotat cu o inteligenta peste medie care acum se poate exprima si pune in valoare. D. a reusit cu ajutorul acestei terapii cu celule stem sa se elibereze din prizonieratul  autismului si sa creasca normal alaturi de fratele lui, inconjurat de colegi si prieteni.

Mai jos este mesajul mamei lui, la fix 1 an de la terapie

denis sua

“A trecut ceva timp de cand nu ne-am mai scris, nu ne-am mai auzit. De vreo doua zile ma tot gandesc sa va trimit vesti. Am refacut testarile pentru D. chiar inainte de a se impune obligativitatea de a sta in casa si vreau sa impartasesc cu voi rezultatele.
Acum in Aprilie se face un an de la infuzie si ma gandesc si acum, cu emotie, la acea perioada care ne-a schimbat viata tuturor.  Am ajuns astazi la rezultate spectaculoase cum nici nu am indraznit sa sper, rezultatele testarilor sunt foarte bune, insa ce pot eu sa va zic din ceea ce vad in fiecare zi e ca am un baiat grozav, recuperate, cu foarte putine urme din diagnosticul crunt primit in urma cu trei ani si jumatate.
 
Vorbeam cu mama mea pe subiect si i-am spus ca ma simt ca si cum am inviat, traiesc si eu alaturi de baiat o viata noua, o viata normala, minunata.
Rezultatele sunt cat se poate de vizibile, o spun cei din echipa lui D. de recuperare, o spun cei din familie care il cunosc de la nastere, o spun strainii carora le spun povestea si nu ma cred, nu vad nimic diferit la baiat. Astazi D. vorbeste, povesteste, exprima ce simte, se mai supara dar fara sa faca crize, pune multe intrebari iar la unele caut pe internet ca nu stiu raspunsul ... :), il invata pe fratele lui mai mic cum sa se comporte, ii explica ce e bine si ce e rau si cand se supara mami si de ce.

D. are rezultate exceptionale si la scoala!

parinti

La scoala si-a facut prieteni (ii e dor de scoala in perioada asta) iar doamna invatatoare e multumita si il lauda constant. A participat la un concurs de cultura generala organizat la scoala lui si in prima etapa a luat 100 puncte si au trecut mai departe 4 din clasa lui, in etapa a 2-a a luat 96 pct si a fost singurul din scoala care a mers mai departe pentru faza pe Judete. Trebuia sa fie in 22 Martie concursul insa s-a amanat, inca nu stim in ce data va fi reprogramat.
Testul IQ ne arata ca este acum la 122 puncte ceea ce inseamna inteligenta superioara (doar 6,7% din populatie are acest IQ, majoritatea oamenilor fiind la nivelul de 100 puncte).
D. are constant nevoie sa cunoasca lucruri noi, sa il stimulam intelectual, e cea mai mare bucurie pentru el cand ii spun sa mergem sa facem lectii ... bine, se bucura si pentru ca primeste apoi telefonul sau o jucarie drept recompensa :)
Testul Abas e 90 si se incadreaza in dezvoltare medie - tipica (80-120); in urma cu un an era la nivelul 82.
Adhd-ul a disparut, l-a STERS si d-na doctor din fisa lui personala. Sustine si d-na doctor ca exista o evolutie categorica, impresionanta.
Testul ASRS care masoara nivelul de T.S.A. prezent a ajuns astazi la 61 puncte , valorile mai jos de 60 puncte sunt valori pentru copiii tipici, iar D. era la 65 puncte in urma cu un an, deci un singur punct il mai incadreaza inca in diagnosticul de autism.
Sunt foarte fericita, e minunea noastra copilul asta iar povestea toata cu decizia de a stoca celule stem la fratele lui, si acesta sansa de a participa la studiu si a primi tratament, cu infuzia si evolutia lui ... e totul o MINUNE si pot doar sa multumesc din tot sufletul ca ni s-a intamplat noua!
Cuvintele nu pot sa exprime indeajuns ce bucurie traim noi acum ori de cate ori ne uitam la copilul nostru”. Diana

REGINA MARIA a sustinut intreg demersul familiei si a documentat evolutia cazului lui D.  In Aprilie 2019 D. a primit tratament cu celule stem provenite de la fratele lui. Terapia a avut loc in SUA, la prestigioasa Duke University.
Terapia cu celule stem in tratamentul autismului arata ca medicina evolueaza si sansele copiilor la o viata cat mai normala cresc atunci cand parintii aleg sa recolteze celule stem la nastere.
Rezultate publicate la data de Aprilie 2020

Studiile clinice pentru tratamentul autismului, efectuate de Duke University – cu celule stem din sangele cordonului ombilical sunt disponibile aici:

Studiu safety autism cord blood  - incheiat*: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02176317

Studiu eficacity autism cord blood - in derulare*: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02847182?term=autism&cond=cord+blood&rank=3

Studiu safety autism cord tissue - mesenchymal stem cells - in derulare*: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03099239

Studiu extins (Expanded Program Brain Injuries) - in derulare*: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03327467

https://celltrials.org/news/featured-advanced-cell-therapy-trial-expanded-access-cord-blood-therapy-autism-and-cerebral-palsy

Studiile clinice pentru tratamentul autismului efectuate de Duke University – cu celule stem mezenchimale din tesutul cordonului ombilical

La Duke University se desfasoara studii pentru terapie pentru autism si cu celule stem mezenchimale din tesutul cordonului ombilical - postate pe clinicaltrials.gov

1.    studiul care s-a derulat deja, faza 1 siguranta: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03099239?cond=mesenchymal+autism&draw=2&rank=5
varsta pacienti: two to 11 years, allogeneic, status: completed

2.    continuarea celui de mai sus, faza 2 eficacitate: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04089579?cond=mesenchymal+autism&draw=2&rank=3
varsta pacienti: 4 to 11 years, allogeneic, status: recruiting

3.    studiu faza 1, asemanator cu primul, dar destinat copiilor foarte mici – toddlers: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04294290?cond=mesenchymal+autism&draw=2&rank=4
varsta pacienti: 18 -to 30 months, allogeneic, status: not yet recruiting


4.    studiu faza 1, asemanator cu primul, dar destinat adultilor https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04484077?cond=mesenchymal+autism&draw=2&rank=2
varsta pacienti: 18-35 years, allogeneic, status: not yet recruiting

Atasamentele


Alte informatii Autism Spectrum Disorder:

https://pediatrics.duke.edu/news/experimental-cord-blood-therapy-autism-studied

http://edition.cnn.com/2017/04/05/health/autism-cord-blood-stem-cells-duke-study/index.html

http://www.dukechronicle.com/article/2017/05/umbilical-cord-blood-therapy-may-improve-autistic-symptoms-study-suggests

  •  la data de 05 Aprilie 2021, data publicarii update-ului in articol

 

 

Afla mai multe despre cum poti si tu stoca celule stem la nasterea copilului tau

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.