Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Primul parteneriat international pentru importul de ovocite de la donator necunoscut

Centrul de Fertilitate si FIV Columna, cel mai mare centru de reproducere umana asistata (RUA) din Romania, ofera pacientelor cu rezerva ovariana epuizata solutii de tratament FIV cu ovocite de la donator necunoscut. Clinica a inceput din 2017 un parteneriat international pentru importul de ovocite cu centrul Ovobank din Spania, prima banca de ovocite crioprezervate din Europa

Fertilizarea in vitro cu ovocite de la donator necunoscut este o procedura frecvent utilizata in strainatate.In Romania, in prezent, inca nu exista banci de ovocite.

Utilizarea ovocitelor de la donator (cunoscut sau necunoscut) este indicata in cazul femeilor care nu pot efectua tratamentul de fertilizare in vitro cu ovocite proprii, din mai multe cauze: sufera de insuficienta ovariana prematura sau menopauza precoce, ovarele au fost extirpate in urma unei interventii chirurgicale, au urmat tratamente oncologice (chimioterapie, radioterapie), au o varsta inaintata, asociata cu scaderea calitatii ovocitelor sau sunt purtatoarele unei boli genetice care poate fi transmisa fatului.

“Prin importarea de ovocite reusim sa venim in sprijinul celor 10% din numarul de cupluri care ni se adreseaza anual si carora le este recomandata procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate, in cazul acesta vorbind strict de donatori necunoscuti. In prezent suntem singura clinica din tara care ofera pacientelor aceasta posibilitate. In plus, pentru a sprijini cuplurile in indeplinirea visului de a deveni parinti, centrul nostru le ofera acces la o echipa exceptionala de medici, aparatura medicala de top, si nu in ultimul rand, la costuri avantajoase pentru procedurile de fertilizare.“ a declarat Nicoleta Zamfir, CEO  Centrul de Fertilitate si FIV Columna.

In Romania, aproximativ 15 – 20% din cuplurile care isi doresc copii se confrunta cu problema infertilitatii. Una dintre principalele cauze este amanarea conceptiei pana la varste inaintate, dupa 35 de ani, cand rezerva ovariana a femeii scade drastic si este asociata cu dificultati in obtinerea unei sarcini. Specialistii in fertilitate recomanda ca orice femeie tanara, cu varste intre 25 – 27 de ani, sa isi testeze rezerva ovariana, astfel incat sa afle in timp util cat mai poate amana momentul maternitatii.

Pacientele care vor avea indicatie de tratament de fertilizare in vitro cu ovocite de la donator necunoscut, vor beneficia de acces la baza de peste 2.000 de donatoare de diverse nationalitati si fenotipuri a centrului Ovobank. Alegerea celei mai compatibile optiuni se realizeaza pe baza caracteristicilor fizice si imunologice ale pacientei si ale partenerului sau. In prealabil includerii in baza de donatori, candidatele pentru donarea de ovocite sunt supuse unor examinari medicale complexe, pentru a evita riscul transmiterii unor boli genetice sau infectioase.

Acestea includ analize hormonale, examinari ginecologice, teste psihologice, teste de sange si serologie. In cadrul examinarilor sunt masurate peste 50 de valori sanguine si testate peste 30 de boli cromozomiale.

Procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate este asemanatoare unei proceduri tipice de embriotransfer cu embrioni decongelati. Pacientei i se administreaza un tratament medicamentos pentru pregatirea endometrului in vederea implantarii embrionului. Ovocitele importate sunt decongelate si fertilizate in laborator cu sperma provenita de la partenerul pacientei sau de la donator (daca este cazul), iar embrioniii rezultati sunt apoi transferati in uterul pacientei.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.