Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ce trebuie sa evitati - ramane inactiv

Este intotdeauna important sa cititi etichetele cu ingrediente ale cremelor si lotiunilor, mai ales daca aveti pielea sensibila. Unele pot contine substante care irita pielea. Academia Americana de Dermatologie le recomanda persoanelor cu pielea sensibila, sa evite produsele de ingrijire a pielii care contin anumite ingrediente, precum:

Conservantii

Multi conservanti pot irita pielea. Daca este posibil, folositi produse fara conservanti. Conservantii cel mai putin iritanti sunt parabenii, cum ar fi metil- parabenul si butil-parabenul.

Acesti conservanti se folosesc de peste  80 de ani si par a fi siguri si bine tolerati. Dar parabenii se unesc cu receptorii umani de estrogen (desi foarte rar), si cercetari care studiaza posibile legaturi cu scaderea calitatii spermei si cu cancerul de san, au starnit ingrijorare cu privire la substantele chimice. Datorita ingrijorarii clientilor, multi producatori i-au scos din componenta produselor, desi alte studii nu au confirmat concluziile ingrijoratoare. In timp ce efectuarea unui studiu suplimentar este justificata, dovezile actuale nu sustin restrictionarea expunerii,  in conformitate cu o analiza din 2013 a Skin Therapy Letter .

Ingredientele botanice sau antibacteriene

Ingredientele "naturale" nu sunt intotdeauna benigne. Daca aveti alergii sau piele sensibila, s-ar putea ca extractele din plante  sa va provoce o reactie. Lotiunile antibacteriene pot fi, de asemenea, iritante pentru anumiti oameni.

Solventii

Substante chimice care patrund in piele, includ propilenul glicol si etanolul. O alternativa mai buna este polietilenul glicol, care nu penetreaza pielea.