Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Prof. Univ. Dr. Minerva Muraru: 42 ani dedicaţi pacienţilor şi studenţilor

Prof. Univ. Dr. Minerva Muraru: 42 ani dedicaţi pacienţilor şi studenţilor

Dna. Prof. Univ. Dr. Minerva Muraru, medic primar Medicină Internă şi Cardiologie, Doctor în Ştiinţe Medicale face parte din echipa Policlinicii Cotroceni, unde acordă consultaţii de specialitate şi efectuează teste Holter ECG şi TA.

“Întotdeauna mi-am dorit să-mi fac cât mai bine profesia, atât atunci când m-am ocupat de pacienţii mei, cât şi de studenţii mei. Generaţia mea a fost o generaţie de oameni conştiincioşi, atenţi şi riguroşi în a face bine ceea ce aveau de făcut. Cred că simţul datoriei îl primeam prin educaţie, prin exemplele de la şcoală şi din familie. Era ceva special, dar în timp a devenit ceva obişnuit, a devenit o regulă de viaţă a noastră.” îşi caracterizează Dna. Prof. Dr. Muraru cei 42 de ani de activitate profesională.

Cu o vastă experienţă şi renume în specialitatea cardiologie şi medicină internă, Dna. Prof. Univ. Dr. Muraru  s-a remarcat ca:

  • Profesor Universitar la Catedra de Medicină Internă a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, din 2005
  • Şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Colţea,  Bucureşti, din 2007
  • Vicepreşedinta Societăţii Române de Medicina Internă, din 2005
  • Preşedinta Comisiei de Medicină Internă a Ministerului Sanătăţii, din 2009

În anul 2005 a obţinut Diploma de Specialist European în Hipertensiune Arterială.

Dna. Prof. Univ. Dr. Muraru a participat la numeroase congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale, dintre care amintim activitatea după anul 2006: 62 prezentări orale la conferinţele din ţară, 44 postere la diverse manifestări europene şi internaţionale, precum şi 14 publicaţii în literatura de specialitate.

În calitate de cadru universitar, Dna. Prof. Univ. Dr. Minerva Muraru şi-a adus un aport important la formarea a sute de studenţi şi medici rezidenţi susţinând cursurile de “Semiologie Medicală”, “Urgenţe Medicale”, “Imagistică Medicală:, “Cardiologie”, “Hematologie”, “Urgenţe hipertensive”, etc.

“Medicina este o profesie cu mare implicare umană, care te obligă să citeşti în fiecare zi. Este multă informaţie medicală, sunt multe lucruri care se descoperă în permanenţă, practic dublându-se nivelul de cunoştinţe din doi în doi ani. Nu poţi spune că vei putea şti totul, însă este important să cunoşti anumite lucruri care nu ţin neapărat de domeniul tău de preocupare, pe de o parte şi să adânceşti ceea ce te interesează, pe de altă parte.  De aceea, mi-am revizuit de fiecare dată cursul care urma să-l predau, chiar dacă de-a lungul timpului îl susţinusem de atâtea ori.” a subliniat Dna. Prof. Muraru.

Din dorinţa de a şti mai mult, de a veni în legătură cu ceea ce la un moment dat se descoperă sau se consideră valabil ca diagnostic şi tratament pentru pacienţi, Dna Prof. Dr. Muraru este o prezenţă activă în numeroase societăţi medicale şi profesionale:

  • Societatea Română de Medicină Internă
  • Societatea Română de Cardiologie 
  • Societatea Română de Hipertensiune
  • Societatea Europeană de Medicină Internă
  • Societatea Europeană de Cardiologie
  • Asociaţia  Europeană de Insuficienţă Cardiacă
  • Asociaţia Europeană de Ecocardiografie
  • Societatea Europeană de Hipertensiune
  • Societatea Internaţională de Hipertensiune