Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Mastopexia sau liftingul de sân

Mastopexia sau operaţia de ridicare a sânilor (liftingul mamar) are ca scop îmbunătăţirea aspectului şi formei sânilor căzuţi sau lăsaţi. Este indicaţă pacientelor cu sânii goliţi de volum după sarcină, slăbire sau îmbătrânire, cu exces de piele şi care şi-au pierdut poziţia iniţială.  Mastopexia poate restabilii fermitatea şi poate corecta poziţia sânilor, fără a mări sau reduce dimensiunile acestora; de asemenea, poate repoziţiona şi micşora areola (zona pigmentată perimamelonară). Nu există vreun exerciţiu fizic sau tratament medical care să poată rezolva ptoza mamară, unica variantă fiind cea chirurgicală.

In spitalul nostru se efectuează mai multe tipuri de liftinguri mamare:

  • Periareolar - cicatricea este situată pe zona de diferenţă de culoare, între areolă şi piele, fiind   foarte puţin observabilă.  Se recomandă pacientelor cu ptoză mamara minoră.
  • Circumverticală – o cicatrice este periareolară şi una este verticală, de la areolă până în şanţul submamar. Este cea mai des utilizată tehnică, cu rezultate stabile în timp.
  • Cicatrice în T inversat – se aplică în cazurile speciale, având faţă de cicatricea circumverticală şi o cicatrice orizontală în şantul submamar. Se recomandă în cazul ptozelor mamare grad IV, în care excesul de piele este foarte mare.
  • Tehnica multiplan – cicatricea este aceeaşi ca în tehnica de implant mamar şi reprezintă o modificare internă a poziţiei sânului folosind un implant anatomic Allergan 410 pentru stabilizare.

Nu folosim tuburi de dren şi nici fire de sutură care trebuie extrase. Complicaţiile post operatorii sunt cele obişnuite în chirurgia sânului: hematomul, dehiscenţa, seromul şi cicatrizarea dificilă. Operaţia este complexă, dar sigură, rezultatele fiind spectaculoase din prima zi post operator.

Vezi si [video mastopexie]