Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Doua teste complexe pentru receptivitatea endometriala si evaluarea sistemului imunitar

Pachetul complet este format din testul ErMap (RECEPTIVITATE ENDOMETRU) și IMMUNOLGY MAP dar, la recomandarea medicului specialist, pacienta poate opta doar pentru harta imunologică.

Testul ErMAP

Este cel mai nou și mai complex test pentru receptivitatea endometrială, care include și evaluarea sistemului imun.

Testarea receptivității endometrului (ErMAp) permite determinarea celui mai bun moment pentru transferul embrionului. Aproximativ 30% dintre paciente au o fereastră de implantare decalată, iar cu ajutorul acestui test transferul embrionului se poate face la momentul maxim de receptivitate pentru a asigura șansele de succes.

Immunology MAP/ Harta Imunologică

Studiile recente arată că factorii imunologici, cum ar fi un răspuns anormal al sistemul imunitar al femeii la embrionul în curs de dezvoltare, pot fi cauza eșecului repetat al implantării embrionilor sau avortului spontan recurent.

Pentru identificarea cauzei acestor probleme, pacientele pot apela la un test imunologic cuprinzător. În urma testului Immunology Map, dacă sunt detectate niveluri anormale de celule imune, specialiștii clinicii noastre vor recomanda terapie adecvată fiecărei paciente.

Analiza activității NK

Celulele NK (celulele naturale ucigașe) aparțin limfocitelor și au o sarcină importantă în sistemul imunologic. Ca subgrup al leucocitelor (celulele albe din sânge), acestea sunt considerate „gardienii” sistemului imunitar uman: ele recunosc celulele infectate sau modificate și le ucid. Întrucât un embrion conține întotdeauna material genetic străin, acesta poate fi de asemenea atacat în cazul unei reacții greșite a celulelor NK.

Analiza activității NK identifică prezența acestor celule atât în endometru, cât și în sângele matern, astfel încât pacientele pot urma tratamentul imunitar specific pentru a reduce activitatea acestor celule și pentru a îmbunătăți implantarea și succesul sarcinii.

Testul citokinelor TH1 / TH2

TH1 și TH2 sunt un tip de limfocite responsabile de coordonarea răspunsului imun celular. Celulele TH secretă mici proteine numite citokine, care sunt agenți activi în inducerea răspunsului imun.

Există o interacțiune strânsă între producția de citokine TH1 și TH2 și este nevoie de un echilibru biologic între cele 2 tipuri de citokine pentru ca sarcina să evolueze bine de la implantare până la termen.

Testul de activitate T-Reg

Celulele T de reglementare (T-reg) sunt limfocite imune foarte specializate și sunt esențiale în promovarea supraviețuirii fetale prin evitarea recunoașterii țesuturilor paterne de către sistemul imunitar matern și, prin urmare, prevenirea respingerii embrionului. Mai multe studii au raportat o relație între un deficit al numărului de celule T-reg și avortul spontan în primul trimestru.

Analizând rezultatele testelor Immunology Map, specialiștii Centrului de Fertilitate si FIV Columna  vor putea recomanda terapie adecvată pentru pacientele care prezintă niveluri ridicate de celule NK, raporturi modificate de TH1 / TH2 sau niveluri scăzute de celule T reglatoare activate.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.