Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Afla care este potentialul sangelui de cordon ombilical in medicina regenerativa

Sunt dr. Tudor Panu si, impreuna cu echipa Regina Maria, va multumesc pentru colaborarea dintre dumneavoastra si “Banca Centrala De Celule Stem” de pana acum. Totodata va propun un nou mod de relationare: cu voia dumneavoastra, dorim sa va informam lunar cu privire la domeniul prelevarii, procesarii, stocarii si utilizarii celulelor stem.

De asemenea, va asigur ca orice feedback, intrebari sau sugestii venite din partea dumneavoastra, vor fi nu numai bine venite, ci si tratate cu maxima atentie iar acest lucru se va regasi in comunicarile urmatoare.

Sunt sigur ca intalniti in activitatea zilnica subiectul recoltarii, procesarii si stocarii celulelor stem din cordonul ombilical, atat in literatura de specialitate, prin consultantii medicali ai companiilor active in acest domeniu ultra-modern, cat si prin interactiunea cu pacientele dvs. Sunt convins ca ati auzit diverse opinii pro si contra privind stocarea privata de celule stem, toate variind intre extremele “celulele stem – panaceu” si “celulele stem – utilitate restransa”.

De aceasta data ne-am propus sa va prezentam “Potentialul sangelui din cordonul ombilical in medicina regenerativa: experienta in utilizarea pediatrica a sangelui ombilical pentru tratarea afectiunilor neurologice dobandite”

Paralizia cerebrala este un handicap  care afecteaza copiii in primii ani de viata. Copiii care au paralizie cerebrala au probleme de control al muschilor si de coordonare a miscarilor corpului.

Copiii pot avea muschii rigizi sau slabi si le pot provoca miscari neobisnuite. Bebelusii care au paralizie cerebrala pot sa mearga, sa zambeasca sau sa vorbeasca mai greu. Paraliziile cerebrale pot aparea inainte de a se naste copilul, in timpul nasterii sau in primii ani de viata. In majoritatea cazurilor, paralizia cerebrala este prezenta de la nastere.  

Tratamentele disponibile în prezent pentru pacientii cu paralizie cerebrala sunt de susținere, dar nu curative.

S-a demonstrat ca sangele din cordonul ombilical a fost folosit la animale pentru a reduce impactul clinic si radiografic in leziuni cerebrale hipoxice și accidente vasculare cerebrale. De asemenea, celulele stem din sangele cordonului ombilical se  diferențiază facilitand repararea celulelor neuronale, atat la modele animale cat si la oameni cu erori innascute de metabolism prin transplant alogen de celule stem din sangele ombilical de la donator neînrudit.

Mai multe informatii, ipoteze despre acest subiect va rog sa gasiti in urmatorul studiu: “CP-AC”

Studiu aleator, cu control tip placebo – transplant autolog cu celule stem din sange din cordonul ombilical pentru copii cu paralizie cerebrala spastica:

  • Varsta 1 - 6 ani
  • Unitate de celule stem din sange de cordon eligibila
  • Nivel GMFM (Gross Motor Function Measure - evaluarea functiei motorii grosiere) = II – IV

Orb/ desfasurare incrucisata:

  • Vizita de baza, vizita la 1 an, vizita la 2 ani
  • Evaluare prin examinare, testare neurocognitiva si functionala, imagistica prin rezonanta magnetica (functional la pacienti de varsta mai mare), testare microarrays a unitatilor*, testarea calitatea vietii
  • Prim obiectiv: crestere cu minim 30% a scorului GMFM la un an
  • Activat in 2010, in prezent in desfasurare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul medical universitar Duke cauta voluntari care sa participe la studiul despre transfuzia autologa cu celule stem din sangele ombilical la copiii cu paralizie cerebrala

Participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Sa fie cu varste cuprinse intre 1-6 ani
  • Au fost diagnosticati cu paralizie cerebrala
  • Au stocat la nastere celule stem din sangele ombilical
  • Doresc sa se deplaseze pentru transplant la Duke

Studiul dureaza 2 ani. Toate procedurile sunt gratis pentru participant.

Pentru mai multe informatii sunati la Programul de transplant pediatric sange si maduva osoasa.

Mai multe detalii aici