Eşti aici

Hematologie - Coagulare

 

Cele mai frecvente analize cerute sunt hemoleucograma, timpul de protrombina/INR si timpul de tromboplastina partial activat. In plus, fata de aceste teste cu volum mare, departamentul efectueaza o serie de analize specializate, cum ar fi electroforeza hemoglobinei, teste specializate de coagulare si examenul frotiului de sange.

  •  Aparatura de ultima generatie permite determinarea a 22 de parametri ai hemoleucogramei, inclusiv a numarului absolut si relativ de reticulocite
  •  Aparat automat de citire a VSH-ului care foloseste acelasi vacuteiner utilizat pentru hemoleucograma, reducand astfel cantitatea de sange necesara
  •  Analizor automat pentru determinarea testelor de coagulare de screening (timp de protrombina, fibrinogen, timp de tromboplastina partial activat, timp de trombina, D-dimeri), cat si a testelor speciale (proteina C, proteina S libera, antitrombina, lupus anticoagulant, rezistenta la proteina C activata, etc)
  •  Morfologia celulelor sangvine este integrata cu valorile parametrilor hemoleucogramei, executarea si descrierea frotiurilor de sange fiind realizata de personal medical calificat

LABORATORUL CENTRAL - CENTRU DE REFERINTA ROCHE DIAGNOSTIC

Aproximativ 27.000 de hemoleucograme sunt realizate în fiecare lună în departamentul de hematologie-coagulare, aceasta fiind una dintre cele mai cerute analize, alături de timpul protrombină/INR și timpul de tromboplastină parțial activat, toate realizate pe platforme complet automate.

Aparatura de ultimă generație permite determinarea a 22 de parametri ai hemoleucogramei, inclusiv a numărului absolut și relativ de reticulocite.

Departamentul dispune și de un aparat automat de citire a VSH-ului, care folosește același vacuteiner utilizat pentru realizarea hemoleucogramei, reducând astfel cantitatea de sânge necesară.

În cadrul departamentului sunt realizate, lunar, aproximativ 8000 de screening-uri de coagulare. Cu ajutorul echipamentelor automate, sunt determinate toate testele specifice aferente: timp de protrombină, fibrinogen, timp de tromboplastină parțial activat, timp de trombină, D-dimeri, dar și alte teste speciale: proteina C, proteina S liberă, antitrombina, lupus anticoagulant, rezistența la proteina C activată, etc.