EȘTI MAI PUTERNIC DECÂT CREZI!

Medicina extraordinară începe cu tine

Vezi video

Forța ta interioară, tehnologia și priceperea medicilor Regina Maria pot învinge și cel mai greu diagnostic!

SĂ MERGI MAI DEPARTE

e putere

 

 

 

De la pacienții noștri învățăm zilnic că vulnerabilitea, fragilitatea și hotărârea înseamnă putere. Puterea de a continua și de a găsi speranța, chiar si în fața celor mai dificile diagnostice.

Prevenția

e putere
SCREENING

Cancer de sân

Screening-ul cancerului de sân ajută la depistarea tumorilor care sunt prea mici pentru a fi palpate și a bolii în stadii incipiente, când șansele de reușită ale tratamentului sunt mai mari. Cu cât este depistat mai devreme cancerul de san, cu atât mai eficient este tratamentul.

SCREENING

Cancer de col uterin

Cancerul de col uterin poate fi depistat precoce și uneori poate fi prevenit în totalitate, dacă pacienta efectuează regulat testul de screening Babeș-Papanicolau. Depistat din timp, cancerul de col uterin este unul dintre cancerele cu cea mai mare rată de vindecare.

SCREENING

Cancer colorectal

Cancerul colorectal se dezvoltă aproape întotdeauna din polipi precancerosi (creșteri anormale) din colon sau rect. Acești polipi pot fi identificați și îndepărtați cu ajutorul colonoscopiei, înainte de a se transformă în cancer. Colonoscopia este considerată standardul de aur în depistarea cancerului colorectal.

SCREENING

Cancer de piele

Cancerul de piele constă în creșterea anormală a celulelor dermei. De obicei, apare pe zonele de piele expuse la lumina soarelui (față, gât, mâini și brațe), dar poate fi localizat oriunde pe corp. Screening-ul cancerului de piele durează 10 minute și ajută la descoperirea bolii în stadii incipiente.

SCREENING

Cancer de prostată

După 50 de ani, orice bărbat trebuie să discute cu medicul urolog despre importanța screeningului cancerului de prostată. Testul PSA reprezintă standardul pentru screeningul cancerului de prostată de mai bine de 30 de ani. Acest test, combinat cu un examen clinic al prostatei prin tușeu rectal, te ajută să te asiguri că nu vei dezvoltă cancer de prostată.

PACHET GRATUIT

Start

Pentru a oferi acces la servicii medicale de calitate într-o măsură cât mai mare, am pus la dispoziția celor care au trecut prin infecția cu Covid-19 posibilitatea de a efectua în mod gratuit un set de analize și investigații. Pentru a beneficia de serviciile incluse în pachetul gratuit, este necesar un test RT-PCR pozitiv, nu mai vechi de 90 de zile. Pachetul se poate accesa gratuit în limita locurilor disponibile și este dedicat pacienților adulți.

PACHET

Esențial

În funcție de factorii de risc personali și de recomandările medicului de familie sau specialist, fiecare dintre cei care au trecut prin infecția cu Covid-19 poate accesa servicii medicale gândite special pentru diferite tipuri de patologii și nevoi.

PACHET

Complet

În funcție de contextul medical al fiecărui pacient, medicul generalist sau specialist va recomandă necesitatea consultațiilor de specialitate și completarea acestora cu CT torace nativ. Folosim inteligență artificială pentru un diagnostic sigur. Suntem prima Rețea care folosește integrat un algoritm de inteligență artificială pentru servicii de Computer Tomograf toracic, care are rolul de a mapă zonele care ridică suspiciuni, asigurând acuratețea diagnosticului final.

FII ÎN CONTROLUL

sănătății tale

 

 

 

 


Îți punem la dispoziție o serie de instrumente digitale, pentru ca tu să ai grijă de sănătatea ta și să ajungi din timp la medic. Verifică-ți dosarul medical electronic, programează-te singur la medicul și în clinica preferată și beneficiază de consultații online prin Clinica Virtuală.

Aplicația mobilă Regina Maria

Ești mai puternic atunci când te poți programa online, când găsești ușor medici favoriți, plătești online și faci check-in singur.

Clinica Virtuală

Consultații online, de la tine de acasă, beneficiind de opinia avizată a unui medic specialist. Oferim pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații online, desfășurate de la distanță.

INFORMAŢIA

e putere

 

 

 

 

Un om corect informat e un om mai sanatos. Informează-te din surse validate medical și caută în librăria noastră de conținut, printre miile de articole medicale verificate de specialiști.

Conținut medical educațional

Aici vei găsi o platformă dedicată de conținut medical, citită de milioane de pacienți în fiecare lună, edu.reginamaria.ro.

Dicționar de analize, afecțiuni și investigații

Pierdut în terminologia medicală și denumiri greu de descifrat? Dă un search aici, ca să afli ce înseamnă fiecare.

TU DE UNDE ÎŢI IEI

puterea?

 

 

 

 

Vorbim despre putere în toate formele ei, de aceea am documentat surse ale puterii – de la pacienți, voluntari, medici, profesori, pentru că în fiecare dintre noi există o sursă nebănuită de putere, care ne ajută să mergem mai departe, să continuăm să credem mereu în mai bine, să nu ne pierdem speranța. Aici sunt o parte dintre poveștile oamenilor puternici pe care i-am cunoscut.

Diana Cosmin

"Pentru femei e mult mai greu să spună aceste cuvinte „Sunt puternică”. Li se pare că tăria lor e ceva obișnuit și că lucrurile grele prin care trec nu sunt mare lucru, sunt normalitate. Unul dintre momentele în care eu am fost puternică a fost cel în care am acceptat că da, tot ce am trăit chiar ESTE „mare lucru”.

Tot ceea ce am trăit și am învins ESTE mare lucru, fiindcă termenul de comparație suntem noi. Noi cei de ieri. Nu lăsați niciodată lumea să vă evalueze forța interioară în funcție de scala ei sau de sistemul ei de referință, să vă compare cu oricine altcineva sau să vă invalideze convingerile despre propria persoană.

Dacă ai trecut vreodată peste ceva peste care nu credeai că poți trece, dar ești aici și trăiești, zâmbești, mergi înainte, atunci ai fost PUTERNIC. Acest cuvânt nu e o medalie pe care trebuie să ți-o acorde cineva și nici pe care să ți-o poată lua cineva, ca o tresă pe care o smulgi de pe o uniformă. Indiferent dacă e printr-un gând, o reamintire periodică sau chiar și o cană inscripționată, celebrează momentele prin care ai trecut și care te-au adus unde ești. Și spune cu încredere: SUNT puternică."

Noemi Meilman

"Trăim vremuri pe care le-au trăit, la altă scară și în alt secol, bunicii sau străbunicii noștri. Și ei au fost puternici. Poate că puterea asta de a merge mai departe se transmite prin genele fiecăruia dintre noi. Uneori suntem mai puternici pentru noi, alteori suntem mai puternici pentru alții. Important este să mergem mai departe, pentru că viața este despre puterea de a fi.

Sunt puternică pentru că îmi întrețin singură familia și trebuie să am grijă de mine, să fiu sănătoasă și liniștită.

Sunt puternică pentru că am decis să nu mai permit nimănui să mă jignească, să mă umilească și să mă intimideze. Niciodată."

Mara Coman

"Când am vorbit cu colegele mele din #ACinceaPutere despre tema acestui articol, ne-am întrebat, una pe alta, când anume am fost puternice.

Primul meu gând a fost că trebuie să caut în memorie un moment extrem de greu peste care am reușit să trec. Și-apoi mi-am dat seama că, de fapt, în viața fiecăreia dintre noi sunt o mulțime de situații în care suntem puternice, inclusiv cele aparent banale: suntem puternice când reușim să ținem o dietă. Când spunem un adevăr inconfortabil. Când nu țipăm la copilul care tocmai a făcut o boacănă. Când ne facem timp să învățăm ceva nou, chiar dacă avem și job, și treburile casei. Când reparăm singure un robinet care curge. Când recunoaștem că greșim."

Cristina Stanciulescu

„…Și, deși poate părea incredibil, am mers mai departe la meditații ca să învăț matematică, dezvoltând trucuri și elemente de strategie care să-i țină bărbatului mâinile departe. Când simțeam că e cazul, că se apropie momentul, o strigam pe soția inginerului cerându-i apă, sau mă ridicam brusc și mergeam la baie, sau tușeam ceva mai tare și mâna lui se oprea în aer. Nu m-a mai atins de atunci. Iar eu, cu dinții strânși, am lucrat culegeri întregi și după 3 luni am intrat la facultate. Dar eram obosită, bucuria admiterii nu a fost luminoasă.

Foarte mulți ani după aceea m-am întrebat dacă mă și înrăise această întâmplare.
Mi-am dat seama că nu, că de fapt eu am fost puternică atunci și am scăpat ca prizonierul din Alcatraz, care a săpat tunelul prin stâncă evadând din locul din care nu evada nimeni, niciodată.”

Ana Bîtu

"Mai am puțintel și fac 48 de ani și știu că sunt putenică sau mai bine zis, că n-am avut încotro, a trebuit să mă adun de prea multe ori de pe jos, să mă reinventez de atâtea ori, încât să nu mă mai recunosc nici eu pe mine câteodată.

Acum, în timp ce scriu acest articol sunt iarăși puternică, fir-ar!"

Corina

Construiește la Casa Bună încă din 2017 și de atunci își dedică fiecare weekend copiilor de aici. Este cea care a pus bazele proiectului Grădinița de Sâmbătă.
„Eu nu mă identific cu denumirea de voluntar. Pentru ca asta mă duce mai degrabă cu gândul la un fel de muncă. Nu, eu sunt aici, alături de familia mea. Eu nu muncesc aici, ci ajut să clădim un lucru cu sens pentru noi toți. Sunt o persoană foarte ambițioasă, perfecționistă, care crede mult în prevenție. Prefer să construiesc, nu să repar, ceea ce m-a dus cu gândul imediat la copiii mici, din gradinițe. Cei pentru care merită să construiești și de la care pleacă viitorul. După 3 luni de zile de la acest gând am dat drumul la proiectul Grădinița de Sâmbătă la Casa Bună.”

Madi

Spune că educația celor mici de la Casa Bună e pansamentul ei de suflet.
„De 3 ani de zile m-am pensionat și tot de atât timp fac parte din Casa Bună. Simt că am realizat mai multe în acești 3 ani de zile decât am realizat în cei 20 de ani de corporație. Până acum dadeam doar click-uri, donam, însă e cu mult mai valoros să te implici. Fizic, aici, trup și suflet. Am senzația că trăiesc o a doua adolescență aici, atât de tare mă împlinește. Interacțiunea cu acești copii și ajutorul pe care poți să-l oferi stând cu ei, învățându-i despre școală, despre ordine, despre igienă...crează o conexiune greu de descris în cuvinte. Eu am descoperit despre mine datorită copiilor de la Casa Bună ca răbdarea nu mi-a fost destul antrenată în trecut. Acum sunt mai puternică. ”

Raluca

A renunțat la un internship în Portugalia pentru a fi alături de copiii din Casa Bună. Conform spuselor ei, acest lucru nu este o pierdere, ci un câștig!

„Când lucrezi cu oamenii, chiar și cu cei foarte mici, este mai mult decât o datorie. Este o relație de care nu te mai poți dezice. Nu te vei lăsa tu să faci asta. Tot ce reușim să îi învățăm se bazează pe relația de încredere pe care o construim unul cu celălalt.
Eu am început prin a preda engleza unei fetițe. Ea a povestit prietenilor ei despre ce făceam împreună, iar la următoarea întâlnire online am fost surprinsă să văd pe ecran încă 15 de fețe de copii lângă ea, pregătiți să-și ia notițe. Nu vă imaginați acel moment, când conștientizezi câtă lume are nevoie de tine și cât ești de capabil să oferi doar răspunzând prezent! Doar fiind acolo. Eu sunt din Constanța, aveam planuri să merg în Portugalia pentru un internship în domeniul filmului, însă după doar câteva intâlniri cu cei mici, singurul plan care conta a fost să văd la ce prieten din București mai pot locui încă o săptămână pentru a fi alături de ei. Am făcut naveta constant un an, iar acum mi-am luat și carnetul de șofer și plănuiesc să fiu prezentă aici non-stop.”

Iuliana

A devenit voluntar la Casa Bună în 2021, iar cel mai mare regret al său este ca nu s-a implicat de mai multă vreme.
 
„Îmi place să mă joc cu copiii, dar mai ales să văd cum gândesc ei după ce le pui întrebari sau prin ce întrebări îți pun ei ție. Dar cel mai mult mă bucur când reușim să le devenim prieteni, cu adevărat! Copiii de la Casa Bună mă țin aici, pentru ei nu voi renunța niciodată. Faptul că am onoarea să fiu aici cu ei, să contribui și să le urmăresc progresul, mă face să simt că timpul petrecut cu ei este cu adevărat timpul în care merită să investesc. ”

Pavlo

A devenit voluntar fără nicio așteptare, ca într-un experiment personal. Acel moment se petrecea acum 3 ani și tot atunci a și descoperit o lume nouă, pe care nu o conștientiza, dar la care și-a dorit să contribuie cu forțe proprii pentru construirea unei realități mai bune pentru copii.

„Eu simt că înainte trăiam într-o bulă destul de mică. Dar am hotărât din prima zi alături de copii să sparg aceasta bulă și să încep să construiesc pentru lumea lor. Eu lucrez în IT, deci pe copii îi antrenez și îi urmăresc să văd dacă au curiozități pe zona de tehnologie sau folositul computerului. Nu vă imaginați ce emoții vă cuprind când un copil de care vă ocupați aleargă dupa voi pe stradă strigând că mai are nevoie de câțiva RAM sau atunci când un “elev” reușește să spargă toate parolele de la calculatoarele în uz. Atunci vezi cu ochiul liber că un copil are înclinație, talent și pasiune, îl poți urmări cum crește sub ochii tăi. Mă bucur când reușesc să găsesc soluții pentru ca cei mici să poată avea acces la educație, fie că vorbim despre IT sau prin munca de educator voluntar.

Georgiana

Georgiana are în spate 10 ani de muncă în domeniul corporate, dar simte că timpul petrecut cu copiii este de 100 de ori mai valoros. Misiunea ei: Dacă un copil pleacă acasă cu o literă pe care a învățat-o de la ea, aceea este o zi împlinită. 

„Fiecare zi e o provocare, să lucrez cu 24 de copii diferiți, cu nevoi diferite. Am încercat să înțeleg ce se ascunde în spatele comportamentelor mai agresive, pentru că ele sunt de multe ori doar un mecanism de supraviețuire. Orice lucru, oricât de mic, contează! Copiii sunt ca un burete care absorb tot ceea ce li se spune, așa că e important să audă că vor reuși, să li se întărească încrederea în sine încă de la o vârstă fragedă. 

Îmi doresc ca școala să fie un mediu în care toți copiii se simt ascultați și înțeleși. Dincolo de aportul cognitiv, pun mare accent pe dezvoltarea abilităților socio-emotionale la copii. Îmi doresc ca elevii mei să fie atenți la emoțiile lor și la cele ale colegilor. De aceea, prin viziunea clasei pe care o repetăm mereu ("Împreună reușim!") îmi doresc să le întăresc în fiecare zi ideea de echipă. ”

Andrei

Andrei este profesor de biologie, dar mai presus decât atât preferă să se semneze simplu și curat – un om a cărui menire este să predea. Este un om bun care își dorește să îi ajute și pe alții să recunoască această calitate în ei înșiși. 

„ Fiecare poveste m-a impactat diferit și a schimbat ceva în mine - de la copii care au abandonat școala în clasa a5-a pentru a fi ajutor de cioban, la copii care și-au pierdut părinții sau au fost abandonați. Suferința are multe fețe slute și nici una nu e mai puțin urâtă.
Totuși, ceea ce mă ajută este centrarea atenției pe lucrurile bune. Pe evoluția elevilor, pe bucuriile lor, pe zâmbete, pe fiecare "aha" sau "wow" nou, pe depășirea obstacolelor, pe creștere, pe iubire, pe orice interacțiune care-ți umple inima.
Despre mine am învățat că sunt un om bun. Că pot oferii multe și că merit sa fiu iubit.
Valabil și pentru copii - au nevoie sa fie ascultați, apreciați, iubiți, acceptați. Au o sete infinită de creștere și au nevoie să înțeleagă relevanța lecțiilor. Orice copil care primește asta va visa să schimbe lumea, sa exteriorizeze micul paradis lăuntric.”

Ela Craciun

M-am lipit de peretele de lângă mine ca să mă sprijin, dar simțeam cum mă scurg. Îmi repetam încontinuu în minte că poate și copilul meu e în aceeași situație și mi se ascunde adevărul.
 
Eram oricum dată peste cap de naștere (care oricât de ușoară e, pentru organism e un efort), nedormită după noaptea plină de emoții, îngrijorată că nu aflam nimic… Mă uitam și la mămica de lângă mine cum îi fugea pământul de sub picioare. Au fost niște minute care s-au simțit ani.

SA CERI AJUTOR

e putere

Chiar dacă puterea e în fiecare dintre noi, realitatea poate fi copleșitoare uneori. Iar atunci ne putem da voie să fim vulnerabili și să căutăm ajutor. Stând de vorbă cu un specialist calificat poți găsi în tine resursele interioare pentru a te vindeca. O conversație telefonică cu un psiholog specializat te poate ajuta să privești în tine cu mai multă încredere. Solicită o programare!