Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Semnele si simptomele care pot indica un cancer colorectal

In stadiile incipiente ale bolii, simptomatologia poate lipsi in totalitate. Cand simptomele incep sa apara, acestea variaza in functie de dimensiunea posibilei tumori si de localizarea acesteia in intestinul gros.

In ce consta screening-ul pentru cancerul colorectal

Intrebari frecvente

Initial apar polipii precancerosi in mucoasa colonului. Aceste celule precanceroase pot lua forma unei ciuperci, pot fi plati sau pot fi inglobati in peretii colonului. Ei se transforma in cancer colorectal intr-o perioada lunga de timp de 10-15 ani. Prin urmare, gasirea la timp si indepartarea polipilor ajuta la prevenirea cancerului colorectal.

Ghidurile internationale recomanda realizarea screening-ului o data la 10 ani, incepand cu varsta de 50 de ani. Sau mai devreme daca exista cazuri de cancer colorectal in familie. De exemplu, daca mama ta a fost diagnosticata la varsta de 48 de ani, este indicat sa incepi screeningul la varsta de 38.

Inainte de realizarea unei colonoscopii, trebuie sa respecti o serie de instructiuni precise, astfel incat colonul sa fie perfect curat si sa permita realizarea unui examen precis. Afla mai multe

  • Inlocuieste cel putin o masa de carne in fiecare saptamana
  • Introdu exercitiile fizice in rutina zilnica
  • Inlocuieste alimentele nesanatoare cu fructe si legume
  • Elimina un obicei nociv - fumatul
  • Programeaza din timp testele de screening pentru cancerul de colon

Cancerul colorectal diagnosticat in faza incipienta poate fi vindecat