Acreditari

Acreditare European Endometriosis League

Endo Institute este primul centru de excelenta in tratamentul endometriozei din tara noastra, acreditat de European Endometriosis League (EEL), institutie internationala care a acreditat aproximativ 120 de astfel de centre din intreaga lume.

Un centru de excelenta presupune ani de zile de experienta in diagnosticul si tratamentul endometriozei, iar experienta poate fi certificata prin rezultate net superioare cu privire la calitatea actului medical, rata scazuta de complicatii sau recidive.

Acreditarea internationala reprezinta o confirmare a rezultatelor obtinute in managementul cazurilor de endometrioza de catre echipa Endo Institute, realizarea unui volum mare de interventii chirurgicale (minim 100 de interventii chirurgicale laparoscopice pe an), monitorizarea pacientelor si evaluarea statusului lor post-operator prin aplicarea chestionarelor de calitatea vietii.

Acreditare Surgical Review Corporation

Incepand cu luna iunie 2022, centrul nostru a fost certificat drept Centru de excelenta in ingrijirea multidisciplinara a endometriozei (COEMEC) de catre Surgical Review Corporation (SUA), o organizatie nonprofit pentru siguranta pacientilor, care dezvolta si monitorizeaza cele mai bune programe de acreditare pentru profesionistii din sanatate, medicii chirurgi, spitalele, precum si centrele medicale si chirurgicale din intreaga lume. Acreditarea a fost acordata dupa un amplu si riguros proces de evaluare a circuitelor, ghidurilor si protocoalelor folosite de echipa multidisciplinara Endo Institute si demonstreaza dedicarea si implicarea profesionistilor nostri in oferirea de servicii de ingrijire exceptionala a femeilor afectate de endometrioza.

De asemenea, dr. Voicu Simedrea, fondatorul Endo Institute, a fost certificat si recunoscut la nivel international pentru reusitele sale obtinute in tratamentul chirurgical al endometriozei. Certificarea de chirurg de excelenta in ingrijirea multidisciplinara a endometriozei demonstreaza calitatile exceptionale ale dr. Voicu Simedrea in disectia pelvina avansata si managementul pacientelor cu endometrioza.

Un centru de excelenta in diagnosticul si tratamentul endometriozei ofera:

  • Ingrijire coordonata, centrata pe pacientele cu endometrioza
  • Abordare multidisciplinara, ce presupune evaluarea cazului de catre medici specializati pe diferite sectoare
  • Tratament personalizat pentru fiecare pacienta in parte, tinand cont de severitatea bolii, impactul asupra calitatii vietii, statusul reproductiv si dorinta pacientei cu privire la cea mai potrivita varianta terapeutica pentru ea.