MAMOGRAF DIGITAL CU TOMOSINTEZA

Selenia Dimension 3D Hologic - cea mai noua si avansata tehnologie in screeningul si diagnosticul cancerului de san 
Centru de Imagistica Ponderas Academic Hospital

Tomosinteza sau mamografia digitala 3D este cea mai moderna tehnica de screening si de diagnostic al cancerului de san in stadii incipiente. Ponderas Academic Hospital este unul din putinele spitale dotate cu o astfel de tehnologie avansata. Aici, mamografia cu tomosinteza este un protocol standard pentru efectuarea mamografiei. Fiecare mamografie 3D este interpretata de medici imagisti cu pregatire avansata si interes in imagistica sanului.

Cancerul de san poate fi depistat si mai devreme? Anomaliile ar putea fi vizualizate si mai clar? S-ar putea reduce numarul de biopsii inutile?

Tehnologia imagistica avansata cum este tomosinteza sanului a fost gandita pentru a rezolva limitarile mamografiei conventionale. Studiile au aratat ca mamografia cu tomosinteza are avantaje superioare mamografiei digitale, cu o rata mai mare a identificarii leziunilor canceroase si o reducere importanta a investigatiilor suplimentare inutile. Iar aceste aspecte sunt extrem de importante. O mai buna sensibilitate a metodei inseamna mai multe vieti salvate. Un numar cat mai mic de rezultate fals pozitive inseamna mai putina anxietate in asteptarea verdictului.

 

In timp ce mamografia digitala 2D produce o imagine plana, tomosinteza creaza o imagine tridimensionala a sanului, ceea ce are ca rezultat cresterea acuratetii in identificarea leziunilor, descoperirea mai precoce a cancerului cand acesta are dimensiuni mici si scaderea ratei de biopsii impuse in cazul unor rezultate fals pozitive. Rolul tomosintezei este cu atat mai important in cazul femeilor cu tesut mamar dens la care leziunile mici ar fi greu identificabile cu imaginile mamografiei standard.

Ponderas Academic Hospital este unul din putinele spitale dotate cu o astfel de tehnologie avansata. Aici, mamografia cu tomosinteza este un protocol standard pentru efectuarea mamografiei de screening. Fiecare mamografie 3D este interpretata de medici imagisti cu pregatire avansata si interes in imagistica sanului.

Mamografia 3D:

  • Creste cu 40% rata de detectie a cancerului mamar, in special a cancerului invaziv
  • Scade cu 15% nevoia ca pacientei sa i se faca biopsie mamara sau teste aditionale in cazul rezultatelor fals pozitive. Scad astfel anxietatea asteptarii rezultatului si costurile unor teste inutile
  • Are o acuratete foarte buna in a determina marimea, forma si localizarea anomaliilor
  • Este adecvata in cazul tuturor femeilor, inclusiv a celor cu tesut mamar dens
  • Este efectuata in 30 secunde

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate