EDU.STOMATOLOGIE

Ce este estetica dentară și care sunt cele mai cunoscute proceduri pentru o dantură frumoasă și sănătoasă?

frumosi1
Estetica dentară reprezintă unul dintre principalii factori care influențează nivelul încrederii în propria persoană. Cei mai mulți apreciază un zâmbet frumos pentru valoarea lui estetică și starea de spirit pe care o induce. Tehnologia a avansat extrem de mult, iar astăzi sunt puse în slujba pacientului cele mai inovatoare tratamente de estetică dentară, de la implanturi, coroane și fațete dentare, până la aparate dentare și albirea profesională a danturii. Haideți să aflăm împreună ce este estetica dentară și cum ne poate ajuta să ne bucurăm de fiecare moment al vieții!

Ce este estetica dentară?

Tratamentele în stomatologia generală cuprind o varietate de manopere menite să amelioreze și să vindece diferitele afecțiuni ale dinților, de la carii simple, până la complicații ale acestora. Estetica dentară este acea ramură a stomatologiei care cuprinde tehnici și manopere cu rol de îmbunătățire a aspectului danturii.

Când să apelezi la estetica dentară?

Tratamentele de estetică dentară au scopul de a-ți crește încrederea în propria persoană și de a te face să te simți mai bine cu aspectul tău fizic. Este foarte important să ceri ajutorul medicului stomatolog atunci când observi că apar modificări la nivelul danturii, care îți creează disconfort sau nemulțumiri.

Cu cât te prezinți mai repede în cabinetul de medicină dentară, cu atât vei putea beneficia de un tratament mai simplu și mai puțin costisitor. De exemplu, dacă te confrunți cu lipsa unui singur dinte, care îți provoacă disconfort fizic și estetic, este foarte important să ceri cât mai repede sfatul medicului implantolog. De ce? Pentru că dinții vecini vor fi afectați în timp, iar osul maxilar sau mandibular își va pierde din volum. Astfel, vei avea nevoie de un tratament complex și de mai multe tipuri de intervenții specifice.

Pune sănătatea și frumusețea zâmbetului tău pe primul loc și te vei bucura întotdeauna de mai multă încredere și voie bună!

Beneficiile tratamentelor de estetică dentară

Fie că ne referim la tratamente care te ajută să ai dinți mai drepți și mai frumos aliniați sau la tratamente care te ajută să ai un zâmbet mai alb și mai sănătos, tehnicile de estetică dentară îți vor oferi mai multă încredere de sine și siguranță în viața de zi cu zi. De ce? Pentru că atunci când ai un zâmbet conform dorințelor tale, lipsit de afecțiuni dentare, cu o culoare potrivită și un aspect natural, poți să zâmbești oricând, fără rețineri.

Cele mai cunoscute proceduri pentru un zâmbet frumos și sănătos

Tratamentele de stomatologie sunt variate, de la tratarea unor simple carii până la refacerea totală a danturii. Iată care sunt cele mai des întâlnite tratamente de estetică dentară pe care pacienții Regina Maria Dental Clinics le aleg pentru a obține dantura mult visată.

Implanturi dentare

Implanturile dentare reprezintă o soluție potrivită atât pentru persoanele care vor să înlocuiască un dinte lipsă, cât și pentru persoanele care au nevoie de o reconstrucție totală a danturii. De fapt, implanturile dentare sunt o rădăcină artificială pentru dinte, de aceea ele se află în interiorul gingiei și nu sunt vizibile. Astfel, pentru a putea înlocui dintele natural, implantului dentar i se atașează o coroană dentară, care redă pacientului estetica și funcționalitatea danturii.

⏩ Implanturile dentare reprezintă un tratament stomatologic modern, care nu ajută doar la redarea frumuseții danturii, ci și la recăpătarea sănătății acesteia și a încrederii în propria persoană. Afla mai multe despre procedura de inserare a implantului dentar, care sunt beneficiile și avantajele acesteia și cui îi este potrivită!

Aparatul ortodontic

Dinții drepți nu înseamnă neapărat un zâmbet estetic ci, mai important, o dantură sănătoasă. Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă de corectarea anomaliilor dento-maxilare, cum ar fi dinții strâmbi, înghesuiți sau malocluziile dentare. Tratamentul constă în utilizarea unui aparat ortodontic ce ajută la alinierea corectă a dinților.

Tratamentul cu aparate dentare poate fi efectuat cu succes la orice vârstă.

Acesta oferă un aspect fizic plăcut, un atu esențial pentru încrederea și respectul de sine. Aparatele dentare fixe, cele care se lipesc pe suprafața dinților, se împart în două grupe principale, și anume: aparatele dentare vizibile și invizibile. Cele vizibile se lipesc pe fața exterioară a dinților și pot fi metalice, fizionomice, de ceramică sau safir, iar cele invizibile sunt lipite pe suprafața interioară a dinților. Tratamentul ortodontic aduce rezultate estetice excepționale și îmbunătățește sănătatea danturii.

⏩ Problemele de aliniere a dinților au un impact semnificativ asupra sănătății orale și generale, favorizând apariția cariilor, îngreunând masticația și, uneori, vorbirea. Descoperă beneficiile tratamentului cu aparat dentar și care sunt opțiunile moderne de îndreptare a danturii!

Fațetele și coroane dentare

Protetica este o specializare a stomatologiei care asigură obținerea unei danturi echilibrate din punct de vedere funcțional și estetic. Tehnologia a avansat extrem de mult, iar acum coroanele dentare sunt gata într-o oră de când ne așezăm pe scaunul stomatologului. Cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM, sunt eliminate multe etape tradiționale ale restaurării dentare.

Procedura utilizată de medici pentru realizarea fațetelor și coroanelor este destul de simplă, deoarece tehnologia CAD/CAM este foarte inovatoare și are o foarte mare acuratețe. Ne folosim de un sistem computerizat, care ne ajută să realizăm o amprentare optică și un design specific pentru fiecare pacient în parte. Informația digitală este transmisă aparatului de frezaj, care realizează coroana sau fațeta dentară dintr-un bloc de ceramică. Astfel, într-un timp foarte scurt pacientul poate avea zâmbetul mult visat.

⏩ Fațetele dentare sunt mai mult decât un element de estetică; ele aduc o serie de avantaje suplimentare pentru sănătatea și durabilitatea danturii.

Descoperă tot ce e important sa stii despre fatetele dentare și de ce merită să discuți cu medicul stomatolog despre ele!

frumosi2

Albirea dentară

Albirea dentară profesională este o procedură ce se realizează doar în cabinetele stomatologice, rezultatele fiind imediate și spectaculoase. Pe parcursul vieții, dinții se îngălbenesc și se colorează, de cele mai multe ori, din cauza consumului de cafea, țigări, ceai, vin roșu sau anumite alimente colorate, cum ar fi sfecla roșie sau fructele de pădure. Cele mai sigure metode de albire a dinților sunt cele efectuate în cabinetul stomatologic, deoarece aici avem controlul – știm câtă substanță folosim și ce concentrație are aceasta.

În cadrul Regina Maria Dental Clinics se poate face albirea dentară fie cu laser, fie cu lampa Zoom. Lampa folosește o lumină LED care accelerează albirea dentară cu până la 7 nuanțe și, astfel, este suficientă o singură ședință de albire, care durează 45 de minute.

Cum alegi stomatologul potrivit pentru nevoile tale?

Pentru a alege un medic potrivit pentru nevoile tale este foarte important să știi că în ziua de astăzi medicul de stomatologie generală nu le mai face pe toate.

Astfel, în funcție de nevoia pe care tu o ai, poți apela un medic specialist. În cadrul consultului inițial vei fi preluat de un medic dentist generalist, care va stabili care sunt problemele cu care te confrunți.

În funcție de afecțiunile pe care le ai, ți se recomandă să continui planul de tratament cu medici specialiști în diferite ramuri ale stomatologiei. De exemplu, dacă la primul consult ți se va recomanda un tratament cu fațete dentare, atunci va fi necesar să continui tratamentul împreună cu un medic specialist protetician.

Estetica dentară la Regina Maria Dental Clinics

Estetica dentară este extrem de importantă pentru încrederea în propria persoană, tocmai de aceea echipa Regina Maria Dental Clinics este pregătită să te ajute să ai un zâmbet frumos și sănătos. Procedurile de estetică dentară se pot realiza în Regina Maria Dental Clinics (Caramfil, Piața Alba Iulia, Rin, Victoriei, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești, Galați, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov), cu ajutorul medicilor stomatologi specializați în astfel de proceduri. Pentru o estimare corectă și precisă a prețului, te invităm să faci o programare; în urma consultației, vei putea stabili un plan personalizat de tratament complet. Orientativ, îți putem spune că prețul pentru serviciul de albire profesională cu lampa Zoom este de 1800 lei.

Programează un consult la 021 9777 sau pe pagina noastră și te ajutăm să te bucuri de un zâmbet perfect!