Stomatologie prietenoasă de la primul dinte

Solicită programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Rețeaua de sănătate Regina Maria Dental Clinics în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și completând formularul de mai sus te supui Termenilor si conditiilor.

De ce să-l aduci pe cel mic la Academia Spațială Regina Maria

Concept special dedicat stomatologiei pentru copii – Academia Spațială

 

Am dezvoltat pentru prima dată în România un concept original pentru o clinică dentară, dedicat exclusiv copiilor. Academia Spațială are drept tematică explorarea spațiului prin intermediul personajelor din lumea dinților. Personajul principal este Tuti, care își face o mulțime de prieteni în aventurile sale. 

 

Copiii interacționează cu aceste personaje prin jocuri. Fiecare zonă din preajma cabinetelor este dotată cu tablete, unde cei mici se joacă și au parte de experiențe amuzante, și în același timp educative. Aici cei mici se distrează, învăță despre sănătatea dinților și sunt îngrijiți de personal medical profesionist și cu experiență în interacțiunea cu copiii.

 

 

Punctul central al conceputului este reprezentat de sistemul de recompense. Pentru fiecare tratament realizat cu succes (tratarea căriuțelor, extracții, sigilări dentare etc.) copiii primesc stickere reprezentând personaje erou din Academia Spațială. Acestea sunt sunt primite doar dacă juniorul ascultă recomandările medicului pedodont și știe deja ce înseamnă să aibă grijă de dințișorii săi.

#pacienții ne recomandă

Mama Selenei

"Am auzit de Academia Spațială Dr. Leahu dintr-o recomandare. Faptul că nu coopera cea mică la alți stomatologi, m-a determinat să vin cu ea aici. Suntem foarte mulțumite. Am efectuate multiple tratamente cu sedare. Viața copilului din punct de vedere stomatologic este foarte îmbunătățită."

Mama lui Eduard

"Am ales această clinică din Craiova pentru domnișoara Dr. Alice Petrache și suntem foarte mulțumiți. Băiețelului meu i s-au făcut câteva plombe și se simte foarte bine. Clinica este foarte curată și o recomandăm pentru personalul foarte amabil."

Mama lui Damian

"Damian se confrunta cu carii și pentru că nu stătea pe scaunul stomatologic, am ales să venim la Academia Spațială și să intervenim cu sedare. Sunt mulțumită de modul în care a fost tratat. Copilul meu a fost foarte fericit după tratamentul făcut. Recomand clinica aceasta pentru profesionalism. Legat de costuri, au fost suportabile, mi s-au prezentat toate informațiile aferente."

Mama Raniei

"Am aflat de aceste clinici de la o prietenă. Fetița mea avea nevoie de sigilări pe măsele. Sunt foarte mulțumită. Recomand aceste clinici pentru atenție, organizare și comunicarea echipei medicale cu pacientul. Iar raportul calitate-preț este unul foarte bun."

Mama Sofiei

"Am adus fetița pentru că îi apăruseră carii pe dințișori. Dr. Mihaela Pârlog i-a făcut câteva obturații și sunt foarte mulțumită. Sofia nu mai acuză dureri și se simte mai bine acum. N-aș vrea să pierd empatia și seriozitatea cu care este tratată aici. Copilul meu vine cu zâmbetul pe buze la programări."

Familia Băzăvan

"Căutând pe internet, am descoperit această clinică din Pitești, unde am ales să îmi tratez problemele dentare cu toată familia. Echipa de medici este extraordinară, cu suflet blând, răbdare și tratează pacienții cu mult profesionalism. În preajma personalului din clinică ne simțim ca în familie, medicii sunt minunați! Procedurile efectuate aici au avut rezultate foarte bune. Recomandăm clinicile cu toată încrederea, prietenilor și apropiaților, dar nu numai."

Sofia Ana-Maria Călin

"Merg la dentist pentru a-mi rezolva din timp problemele dentare".

David

"Am învățat cum să mă spăl corect pe dinți.”

Ioana Călin

"Am învățat să mă spăl corect pe dințișori.”

Eva

„Prima dată când am venit mă dureau dinții, iar doamna doctor m-a salvat.”

Nu amâna vizita la medicul stomatolog dacă copilul tău are următoarele simptome:

• probleme de masticație;
• dinții înghesuiți sau strâmbi;
• pierderea timpurie a unui dinte de lapte;
• zgomote la deschiderea sau închiderea gurii;
• mușcarea frecventă a obrazului și a buzelor;

• arcadele dentare nu se întâlnesc (rămâne spațiu între ele);
• sugerea degetului după vârsta de 3-4 ani;
• bărbie prea în spate sau prea în față;
• dinții din față, de pe arcada superioară și inferioară, nu intră în contact în mușcătură.

Alimente recomandate copiilor pentru dinți sănătoși

De ce să ne alegi pe noi

170

Medici

13

Orașe în care suntem alături de tine

14

Ani de experiență

+100.000

Pacienți tratați cu succes

159

Cabinete dentare

Întrebări frecvente

Prima vizită la medicul stomatolog se realizează încă de la primul dințișor. Multe din primele vizite sunt doar pentru exista o etapă de familiarizare între copil și medicul pedodont, în care cei doi se cunosc, medicul specialist îi explică cum trebuie îngrijiți dințișorii. Astfel, copilul capătă încredere în medic, iar teama dispare. Această primă vizită nu trebuie să fie amânată până la apariția durerii. 

Pentru a ajuta copilul să depășească teama de stomatolog, poți folosi tehnici care să-l distreze, cum ar fi cântece sau povestiri, și să-i explici pe înțelesul lui cum va decurge întreaga experiență. De asemenea, este important să rămâi calm și pozitiv, deoarece copiii pot prelua emoțiile adulților.

Cele mai frecvente probleme dentare cu care se pot confrunta copiii sunt caria dentară, care poate să se dezvolte chiar și la vârsta de 6 luni, gingivita, abcesul dentar și înghesuirile dentare.

Ştim că părinţii sunt sceptici când vine vorba de tratarea copilaşului lor, dar în cadrul Academiei Spațiale Dr. Leahu suntem preocupaţi atât de tratarea corectă a eventualelor afecţiuni și urgențe stomatologice, cât şi de confortul micuţului pacient. Învingem teama de dentist prin serviciul de inhalosedare și transformăm anxietatea într-o stare de calm și relaxare la stomatolog. Sigur și eficient, fără efecte adverse.

În timpul unei vizite obișnuite a copilului la stomatolog, medicul stomatolog va examina dinții și cavitatea orală a acestuia, va curăța dinții și va aplica, dacă este necesar, fluor. De asemenea, medicul stomatolog poate oferi sfaturi despre igiena orală și despre alimentația sănătoasă pentru a preveni problemele dentare.

Frecvența controalelor stomatologice pentru copii poate varia în funcție de nevoile acestora, însă medicul stomatolog va recomanda, de obicei, un control la fiecare 4 luni.

Pentru a preveni problemele dentare, îți poți ajuta copilul să deprindă obiceiurile corecte de igienă orală, cum ar fi perierea dinților de două ori pe zi, utilizarea aței dentare zilnice și menținerea unei alimentații sănătoase.

Radiografiile dentare sunt sigure pentru copii. Medicul stomatolog va lua în considerare vârsta, greutatea și istoricul dentar al copilului înainte de a decide dacă sunt necesare radiografii. Expunerea la radiații în urma radiografiilor dentare este minimă.