Bine nu e suficient
In Romania exista oameni carora le pasa de cei din jur, de comunitatea in care traiesc – oameni preocupati de mai binele comun. Sunt acele persoane care nu stiu ce inseamna indiferenta, pentru care nu exista ”nu se poate”. Fiecare dintre noi cunoaste pe cineva care se potriveste acestei descrieri: un prieten, un vecin, o ruda, un coleg.
Ne propunem sa adunam aici o parte din povestile lor. Pentru ca noi credem ca dorinta lor de mai bine se transmite de la om la om si poate fi o sursa de inspiratie pentru noi toti.
Inspirati de povestile lor, construim reteaua medicala pentru care bine nu e suficient.
Evolutia geneticii face ca in anumite boli extrem de grave, cum este cancerul, medicii sa poate identifica tratamentul care trebuie aplicat unui pacient în funcţie de caracteristicile sale genetice: este vorba despre terapiile tintite.
Afla detalii de la doamna doctor Mariela Militaru, Director Medical al laboratoarelor Genetic Center, parte a Retelei de sanatate REGINA MARIA.
Ian a venit pe lume cu o malformatie grava, iar doctorita Alina Ilici l-a ingrijit luni de zile in sectia de terapie intensiva, reusind sa il puna in bratele mamei lui, sanatos. La noi in tara, in fiecare an, aproape 20.000 de copii se nasc prematur. Peste 2.500 ajung in sectia de neonatologie a maternitatii SPITALULUI BANEASA, in care lucreaza Alina Ilici, iar cel mai mic dintre ei a avut 570 de grame. Medicul neonatolog este cel care se ingrijeste de bebelusii care vin pe lume, inca din primele zile, iar cei care au probleme la nastere, ei pot ramane in sectia de terapie intensiva luni intregi, pana cand pot fi externati in siguranta.
Director de Calitate si Siguranta Pacientului, Nirvana Georgescu este medicul expert in implementarea masurilor de siguranta si calitate la nivelul intregii retele REGINA MARIA. Singura retea cu 3 spitale acreditate international, REGINA MARIA implementeaza cele mai exigente masuri de siguranta si calitate in ingrijirea pacientilor si este preocupata de crearea contextului pentru un mediu sigur si cat mai lipsit de riscuri pentru pacient, aliniat la standardele internationale. Igiena mâinilor, riscul de cădere sau prescrierea corectă a antibioticelor sunt câteva dintre direcțiile în care Nirvana Georgescu instruiește permanent personalul din spital.
Endometrioza este o boala intalnita din ce in ce mai des la femeile aflate in perioada fertila, care, netratata, poate duce la complicatii severe, cu afectarea organelor vitale, si respectiv la infertilitate.
Dr. Voicu Simedrea este medic primar obstetrica-ginecologie specializat in chirurgia endometriozei, fondator al EndoInstitute din Timisoara si detinator al singurului centru de excelenta in endometrioza acreditat international.
Dr. Mircea Onaca, medic primar urolog, are o experienta de peste 500 de operatii de chirurgie robotica urologica da Vinci. Si-a facut studiile in Olanda la Facultatea de Medicina Utrecht si a lucrat in cadrul Spitalului Sf. Anton Utrecht. Supraspecializat in chirurgie laparoscopica si robotica, Dr. Onaca are expertiza in urologie oncologica (prostata, vezica, ureter, rinichi), operatii minim-invazive laparoscopice si robotice, terapie focala (crioterapie laparoscopica) si urologie pediatrica (tract inferior si pieloplastie).
Dr. Paul Biris, medic primar radiolologie si imagistica medicala este un medic apreciat nu doar de pacienti ci si de medicii colaboratori din toate specialitatile si din toata tara, pasionat de utilizarea tehnologiei in imagistica, supraspecializat in diagnosticarea si monitorizarea pacientului oncologic din punct de vedere imagistic.
Pasiunea pentru imagistica o imparte cu sotia, medic cu aceeasi specializare. Au lucrat impreuna in sistemul de stat si de cativa ani fac naveta intre Targu Mures si Brasov.