Centrul de voce

Centrul de Voce condus de dr. Corina Mella oferă o nouă șansă atât profesioniștilor de voce cât şi pacienților cu afecțiuni neurologice cărora le-au fost afectate corzile vocale și vorbirea.

Spitalul Euroclinic dispune de un Centru de voce

Dr. Corina Mella, supraspecializare in foniatrie

Spitalul Euroclinic este printre puținele centre medicale din țară care dispun de un Centru de voce

Centrul de Voce este un centru de diagnostic și recuperare vocală pe care Dr. Mella a dorit să-limplementeze datorită unei lipse în Romănia de personal antrenat pentru astfel de patologii.
Se adresează în general profesioniștilor de voce, cântată sau vorbită: actori, cântareți, prezentatori, avocați, preoți, persoane care lucrează cu vocea și care, de-a lungul carierei, s-ar putea să aibă probleme legate de utilizarea excesivă și/sau necorespunzătoare a vocii.
De expertiza Centului de Voce pot beneficia atât adulții cât și copiii. Tulburările de voce pot fi tratate și la copii, în jurul vârstei de 5 ani, prin modalități de terapie prin joc.

Echipamente STATE-OF-ART

Centrul de Voce este dotat cu echipamente sofisticate, moderne, care pot pune în evidență modificările corzilor vocale. În România există în total patru video-stroboscoape, două dintre ele sunt în Bucuresți, unul fiind la Spitalul Euroclinic, iar celălalt la Spitalul Panduri. În plus, medicii noştri sunt singurii care au posibilitatea de a face și analiza acustică de voce.

Video-stroboscopie este o procedură prin se pot vizualiza mișcările corzilor vocale sub lumina stroboscopică. Astfel sunt scoase în evidență detalii de simetrie, de mișcare și de vibrație care pot evidenția cauza unei răgușeli atunci când simplul examen clinic nu o face evidentă.

Programul special de analiză perceptuală a vocii foloseşte un software (LingWAVES Voice Clinic Suite) care analizează din foarte multe puncte de vedere ceea ce înseamnă o răgușeală și factorii care duc la apariția ei.

Tipuri de tratament in patologia vocii:

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.