EDU.STOMATOLOGIE

Morphosis Capital investește în Clinicile Dentare Dr. Leahu

Morphosis Capital Fund I, fond de private equity axat pe companii mici și mijlocii românești, anunță finalizarea unei noi tranzacții, prin investiția în cea mai extinsă rețea de clinici stomatologice din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu. Infuzia de capital va contribui la extinderea accelerată a clinicilor dentare Dr. Leahu pe întreg teritoriul României. Cele două entități și-au propus ca în următorii cinci ani să inaugureze împreună 20 de noi unități medicale.

„Criza sanitară a afectat profund sistemul de sănătate, inclusiv industria stomatologică. Totodată, a accentuat importanța furnizării standardelor înalte de siguranță a actului medical, care a rămas o prioritate pentru noi, inclusiv în starea de urgență, când am fost singura rețea cu clinici stomatologice deschise în șase județe. Ne dorim ca fiecare român să aibă acces rapid la servicii stomatologice de calitate, într-un mediu sigur și în proximitatea locuinței sale. Suntem încântați să lucrăm pentru atingerea acestui obiectiv, începând de astăzi, împreună cu partenerii noștri de la Morphosis Capital,” a declarat Ionuț Leahu, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Acesta a mai adăugat că „menținem invitația deschisă pentru clinicile stomatologice independente din întreaga țară pentru a se alătura rețelei noastre”.

Fondată în 2011 de Dr. Ionuț Leahu, specialist în implantologie dentară, Clinicile Dentare Dr. Leahu acoperă acum cele mai multe orașe din România. Rețeaua numără 96 de cabinete, disponibile în 13 clinici prezente în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași. În cadrul fiecărei unități medicale funcționează mai multe cabinete stomatologice și este integrat cel puțin un centru digital de radiologie dentară. Prin intermediul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, pacienții au acces la 118 medici cu înaltă calificare și cinci specialiști în anestezie generală.

Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital: „Clinicile Dentare Dr. Leahu înregistrează cea mai rapidă creștere pe piața stomatologică din România și setează standarde și așteptări pentru întreaga industrie. În cadrul Morphosis, am fost impresionați de poziția pe care Ionuț și echipa sa dinamica au reușit să o construiască în ultimii zece ani și suntem încântați de următoarele etape de dezvoltare pe care le vom parcurge împreună. Ambiția noastră comună este de a le oferi românilor acces la servicii stomatologice la standarde internaționale, în care sănătatea și confortul pacientului reprezintă prioritatea, iar experiența medicilor și accesul la cele mai noi tehnologii sunt garantate. Ne dorim ca până la sfârșitul anului 2025, fiecare oraș important din România să aibă acces la expertiza medicilor formați în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu”.

În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital preia o participație minoritară în rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu. Împreună, cele două entități intenționează să consolideze poziția de lider a rețelei pe piața din România, prin deschiderea de noi clinici dentare, precum și prin realizarea de parteneriate cu clinici stomatologice deja existente, care împărtășesc viziunea grupului. Mai mult, o parte din infuzia de capital de la Morphosis Capital va fi investită în centrul de pregătire a medicilor și în programul de rezidențiat.

În 2019, rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu a înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, o creștere de 69% față de anul 2018. Investiția în Clinicile Dentare Dr. Leahu marchează a treia tranzacție pentru Morphosis Capital, care investește între cinci și zece milioane de euro pe tranzacție în companii mici și mijlocii românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional. Tranzacția a fost facilitată de PwC și firma de avocatură David & Baias, în calitate de consilieri ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu și Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital. Mazars România a furnizat servicii de due diligence financiar și fiscal în cadrul tranzacției.