EDU.STOMATOLOGIE

Dinți ficși în 24 de ore, cea mai bună alternativă la proteza dentară totală

Cei mai mulți pacienți, care vin la Regina Maria Dental Clinics și au nevoie de o reconstrucție totală a danturii, apelează la sistemul modern de implant dentar „Dinți ficși în 24 de ore”. Acesta este un concept modern, care aduce numeroase avantaje atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Așadar, proteza mobilă nu reprezintă ultima soluție atunci când vorbim de reabilitarea întregii danturi.

Descoperă în articolul următor cum poți obține o dantură fixă într-o singură zi, care sunt avantajele acestei proceduri inovatoare pentru sănătatea ta și costurile.

Ia în considerare implanturile dentare, în detrimentul unei proteze dentare totale

După pierderea dinților este important să te hotărăști, rapid, ce modalitate de înlocuire alegi. Acest lucru nu va îmbunătăți doar aspectul estetic al zâmbetului, ci te va ajuta să minimizezi efectele negative pe care le are pierderea unui dinte asupra gingiilor, asupra osului și a dinților rămași: spațierea și migrarea lor, dificultăți în vorbire, probleme de masticație, modificări ale fizionomiei feței, riscul de boală parodontală.

Însă, probabil te întrebi care este cea mai bună soluție pe termen lung pentru sănătatea danturii tale. Proteza mobilă sau tratamentul modern cu implant dentar? Află că sistemul cu implant dentar „Dinți ficși în 24 de ore”, spre deosebire de proteza mobilă, te va ajuta să-ți recapeți viața socială în timp record și să mănânci tot ce-ți dorești fără disconfort.

Intervenția de refacere a întregii danturi, cu ajutorul implanturilor dentare, se realizează cu sedarea conștientă a pacientului, în completă siguranță. Pacientul este într-o stare de somn și nu își va aduce aminte nimic din timpul intervenției, iar a doua zi primește o lucrare fixă provizorie, pe care la 6 luni o va înlocui cu lucrarea protetică pe termen lung.

De ce sistemul Dinți ficși în 24 de ore este cea mai bună alternativă la proteza dentară totală

Avantajul major al tratamentului cu implant dentar „Dinți ficși într-o zi” este acela că vârsta nu este o contraindicație.

„În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, am tratat cu succes atât pacienți care au rămas fără dinți, încă de la vârsta de 25 de ani, cât și pacienți de 90 de ani, purtători de proteze mobile. Prin urmare, nu există limită superioară de vârstă și oricine își dorește dinți ficși și un zâmbet perfect poate beneficia cu succes de un tratament cu implant dentar”, spune Dr. Ionuț Leahu, Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie

Timpul

Spre deosebire de procedurile standard, protocolul „Dinți ficși în 24 de ore” îți redă zâmbetul într-o zi. Încă de la prima consultație de specialitate, vei primi toate informațiile cu privire la etapele tratamentelui, durata acestuia, dar și costul total, astfel încât să îți planifici cu ușurință timpul și economiile.

Indicații pre și post tratament

Echipa de medici specialiști a Regina Maria Dental Clinics îți stă la dispoziție cu toate informațiile necesare, pentru o experiență excepțională și maximum de confort la stomatolog. Tocmai de aceea, medicul implantolog îți va explica pas cu pas cum se va desfășura intervenția chirurgicală și la ce trebuie să fii atent după realizarea procedurii.

Cu 6 ore înainte de realizarea intervenției cu implant dentar, pacienții nu trebuie să mănânce sau să consume apă cu 1 oră înainte de procedură. Totodată, este indicat ca pacientul să nu poarte bijuterii la nivelul capului și gâtului, atunci când se prezintă la clinică pentru inserarea implanturilor dentare.

Intervenția chirurgicală sigură, realizată de specialiști

Teama legată de o intervenție chirurgicală îi împiedică pe mulți pacienți să amâne procedura cu implant dentar. Ceea ce trebuie să știi, însă, este că în Regina Maria Dental Clinics avem un protocol propriu de inserare a implanturilor. Întreaga rețea de clinici este avizată pentru anestezia și terapia intensivă (ATI), astfel încât  pacienții să poată beneficia de sedarea conștientă.

„Pacientul doarme în timpul operației, iar noi, medicii, facem absolut tot ce este necesar: realizăm extracții dentare, curățăm infecțiile din os, dacă este cazul facem fie adiție osoasă, fie grefă gingivală sau sinus lift și la final inserăm implanturile dentare. Sedarea conștientă îl ajută pe pacient să fie relaxat, să nu simtă durere și să se simtă în siguranță, deoarece starea sa este monitorizată constant de către medicul anestezist”, completează Dr. Ionuț Leahu, Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

Îți recapeți viața socială în timp record

Prin faptul că vei avea o dantură fixă, într-o singură zi, cu care poți mânca imediat după operație și vei zâmbi fără rețineri, va aduce un plus de vitalitate vieții tale sociale. În acest mod încrederea de sine crește, iar întregul organism se va echilibra, odată cu starea de bine.

Sistemul Dinți ficși într-o zi necesită 3 pași

Pentru a putea beneficia de sistemul cu implanturi dentare ,,Dinți ficși în 24 de ore”, primul pas este să te prezinți cât mai curând la un consult de specialitate. În cadrul acestei vizite, vei afla care este planul de tratament potrivit nevoilor tale și cum poți ajunge să te bucuri de o dantură sănătoasă.

Iată pas cu pas ce implică sistemul modern de implant dentar:

Consultul

În cadrul primei consultații, medicul stomatolog va realiza o radiografie dentară panoramică și un CT, care îl vor ajuta să verifice cât mai exact atât volumul osos existent, cât și poziția în care vor fi inserate implanturile. În urma acestui consult, se va recomanda tratamentul potrivit nevoilor tale și ți se va transmite exact în ce constă procedura. De asemenea, istoricul tău medical este foarte important în ceea ce privește stabilirea tratamentul stomatologic. Vor fi necesare câteva analize generale de sănătate, deoarece procedura „Dinți ficși în 24 de ore” presupune și realizarea unei anestezii, mai exact vorbim despre sedarea conștientă, efectuată de un medic specialist ATI.

Intervenția

Implanturile dentare vor fi inserate de echipa de specialiști în cadrul unei singure intervenții chirurgicale. Nu trebuie să-ți faci griji. Pe tot parcursul procedurii nu vei simți nimic, deoarece se aplică sedarea conștientă, iar pentru mulți dintre pacienți cele 3-4 sau 5 ore petrecute în intervenție sunt resimțite ca 20 de minute.

Lucrarea protetică

A doua zi, după intervenția chirurgicală, vei primi o lucrare fixă provizorie, pe care o vei înlocui la 6 luni cu lucrarea finală. În aceste luni, gingiile se refac complet și vor fi pregătite pentru lucrarea finală fixă. Este bine să mai știi faptul că lucrarea provizorie este montată pe niște bonturi, poziționate pe implanturile dentare.

Cât costă să-ți refaci dantura într-o singură zi

Costurile diferă pentru fiecare pacient în parte, întrucât planul de tratament este personalizat. În funcție de complexitatea cazului, dar și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se va alege planul de tratament. De asemenea, în cadrul primei consultații, pacientul va primi toate informațiile despre procedura „Dinți ficși în 24 de ore”. De la etapele planului de tratament, durata și costul total al acestuia, până la timpul de vindecare necesar.

Solicită o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Rețeaua de sănătate Regina Maria Dental Clinics în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și completând formularul de mai sus te supui Termenilor si conditiilor.