EDU.STOMATOLOGIE

Coroana dentară pe implant. Tot ce trebuie să știi despre această lucrare protetică

coroanaa3
Dacă îți dorești un zâmbet sănătos și frumos,care să te facă să te simți încrezător în orice moment al vieții, atunci coroanele dentare pe implant, realizate în cadrul Regina Maria Dental Clinics, reprezintă soluția potrivită!

Coroana dentară este o piesă protetică ce se înșurubează pe un implant și ține cu succes locul dintelui natural pierdut. Află din articolul următor ce înseamnă o coroană dentară pe implant, ce avantaje are o astfel de lucrare protetică și cât de important este să ai o dantură fixă, la orice vârstă.

Etapele tratamentului cu coroane pe implant

Primă etapă a planului de tratament cu coroane dentare pe implant este vizita în clinica dentară, pentru realizarea unei consultații de specialitate. În cadrul acestei consultații, medicul stomatolog îți va face o radiografie dentară și îți va explica în detaliu care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru obținerea unor coroane dentare perfecte.

Atunci când ai nevoie de înlocuirea dintelui pierdut, iar dintele respectiv lipsește de foarte mult timp de pe arcadă, este bine să știi că pe lângă inserarea implantului dentar propriu-zis, mai este necesară și refacerea osului, cu ajutorul procedurii de adiție osoasă.

Cu cât dintele natural a lipsit mai mult timp, cu atât osul s-a retras și mai mult. Prin urmare, în momentul în care trebuie inserat un implant dentar, medicul specialist reface și osul cu ajutorul unei adiții osoase. Un volum osos normal va oferi suport și rezistență implantului dentar în timp.

Ulterior, după ce implantul s-a osteointegrat și gingia s-a vindecat, medicul va aplica un bont protetic, pe care se va monta coroana dentară. Coroana pe implantul dentar poate rezista peste 10 ani, în funcție de cum e îngrijită.

Utilizarea implanturilor dentare a revoluționat lumea stomatologiei. Iată mai multe detalii despre implantul dentar, indicațiile și contraindicațiile acestuia și durabilitatea tratamentului cu implant dentar!

Adiția de os

„Atunci când vorbim despre o coroană dentară aplicată pe implant, nu este suficient să punem doar implantul, trebuie să reparăm și osul. Refacem osul în care inserăm implantul dentar, pe care ulterior aplicăm un bont protetic și o coroană dentară, pentru ca acesta să înlocuiască rădăcina dintelui natural și să reziste mult timp. Osul are un rol structural, deoarece oferă stabilitate implantului dentar. De asemenea, este foarte important să refacem osul, pentru a ajuta pacientul să recapete o fizionomie plăcută”, explică Dr. Ionuț Leahu,

Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

Implantul dentar

Intervenția cu implant dentar este foarte simplă și se realizează în doar câteva etape. Medicul chirurg face o anestezie locală, așteaptă câteva secunde pentru ca anestezia să-și facă efectul, iar mai apoi va deschide gingia, va face un lambou și va freza în os, pentru a insera implantul. În același timp, medicul reface și profilul osos.

Bontul protetic

La cât timp de la implant se pune coroana? Aceasta depinde de la caz la caz. După ce implantul dentar a fost inserat și a trecut perioada de vindecare a acestuia (de regulă se așteaptă între 4 și 6 luni, în funcție de locul unde a fost inserat implantul), pacientul va reveni în clinică pentru a realiza descoperirea. Ce înseamnă acest lucru? La finalul intervenției cu implant dentar, medicul specialist, înainte de a închide gingia, va acoperi implantul cu un căpăcel.

După perioada de vindecare, acest căpăcel va fi descoperit și înlocuit cu un bont protetic. Iar pe acest bont se va înșuruba coroana dentară.

coroanaa2

Tipuri de coroane dentare pe implant

La Regina Maria Dental Clinics există trei tipuri de coroane dentare, și anume:

  • coroane integral ceramice;
  • coroane din zirconiu;
  • coroane ceramice pe suport de zirconiu.

Acestea sunt realizate fie prin metoda clasică, cu ajutorul laboratorul de tehnică dentară, fie prin metoda 100% digitală. Aceasta din urmă este mult mai rapidă și mai confortabilă pentru pacient.

Medicul stomatolog specialist în protetică dentară scanează dinții cu ajutorul unei tehnologii moderne: CEREC CAD/CAM, modelează digital viitoarea coroană dentară, după care aceasta este frezată pe loc, în clinică. Ultimul pas este fixarea coroanei dentare pe implant.

Coroana din ceramică (implant dentar ceramic)

Restaurarea danturii cu ajutorul coroanelor dentare realizate din ceramică integrală sunt ideale pentru persoanele care își doresc ca acestea să nu se deosebească de dinții naturali. Totodată, acest tip de coroane redă mult mai bine aspectul estetic și sunt mult mai rezistente. Atât culoarea asemănătoare dinților naturali, cât și transparența pe care o are ceramica duc la rezultate uimitoare și un zâmbet natural și frumos.

Coroana dentară ceramică este foarte rezistent datorită tehnicilor de realizare și poate avea o durată de viață foarte lungă, dacă igiena orală este realizată corespunzător.

Coroana din zirconiu

Zirconiul este un material biocompatibil atât cu oasele maxilare, cât și cu gingiile. Acesta este foarte rezistent și imită perfect culoarea dintelui natural. La fel ca în cazul coroanelor dentare din ceramică, zirconiul oferă un aspect translucid și este foarte greu de deosebit de restul dinților. Coroana din zirconiu pe implant arată, astfel, natural și contribuie la un zâmbet frumos.

Funcționalitatea și estetica danturii pot fi redate foarte simplu și cu ajutorul acestui tip de coroane dentare realizate din zirconiu. La fel ca în cazul coroanelor din ceramică, și coroanele realizate din zirconiu oferă un rezultat excepțional și zâmbetul mult dorit, fiind o alegere excelentă pentru coroana dentară pentru dinții din față, bine vizibili.

Cât rezistă o coroană dentară depinde, printre altele, de materialul ales. Coroanele dentare din zirconiu au o rezistență de peste 10 ani.

Acesta are o duritate de 6,5-7,5, asemenea dintelui natural.

Alegerea unei coroane dentare potrivită nevoilor tale va fi cea recomandată de medicul specialist, care va ține cont de dorințele tale.

Decizia de a monta un tip sau altul de coroană dentară depinde de așteptările pacientului și de recomandările medicului stomatolog. Iată, pe larg, cele mai importante diferente intre coroanele de portelan si cele de zirconiu și beneficiile fiecărui tip!

Puntea dentară pe implanturi

Puntea dentară pe implanturi este o lucrare mai amplă, necesară atunci când există o lipsă consecutivă a mai multor dinți. Medicul specialist va analiza fiecare situație în parte și va propune soluția optimă din punct de vedere al durabilității.

Coroana din ceramică pe suport de zirconiu

Coroanele dentare realizate pe suport de zirconiu sunt recomandate pacienților care au alergie la metale. Acest tip de coroane este ideal pentru a face punți dentare pe implanturi. În plus, pe suportul de zirconiu, mai ales pentru partea estetică frontală, se aplică ceramică, pentru a-i oferi danturii un aspect cât mai natural.

coroanaa1

Ce preț are o coroană dentară pe implant

Pentru a te bucura de o lucrare pe implanturi, este necesar să urmezi un plan de tratament personalizat, care să răspundă problemelor orale cu care te confrunți. În funcție de recomandările medicului stomatolog, prețul final al tratamentului diferă de la o persoană la alta.

Prețul unei singure coroane dentare diferă și el în funcție de modul în care aceasta este realizată și de materialul pe care îl alegi. Spre exemplu, costul unei coroane dentare realizate doar din ceramică integrală, cu ajutorul sistemului digital CEREC CAD/CAM, începe de la 1 550 de lei, în timp ce prețul unei coroane dentare realizate cu laboratorul începe de la 2 000 lei.

Pentru mai multe detalii referitoare la costurile lucrărilor protetice și ale serviciilor stomatologice oferite în cadrul Regina Maria Dental Clinics, poți consulta pagina dedicată din site-ul nostru.

Proteza fixă pe patru implanturi este o soluție durabilă și eficientă de înlocuire a danturii la anumite categorii de pacienți. Află ce tipuri de proteze există, cui sunt indicate și ce presupune perioada de vindecare după procedură!

Avantajele coroanelor pe implant

Odată cu evoluția tehnologiei, au fost îmbunătățite atât materialele din care sunt confecționate coroanele dentare, cât și metodele lor de realizare, rezultatul final fiind un zâmbet frumos, natural, fără probleme de biocompatibilitate sau durere.

Aparaturile medicale moderne de care dispun medicii stomatologi în clinici ne ajută să avem coroane dentare chiar și într-o oră. Avantajele principale pe care le au coroanele dentare pe implant sunt acelea că sunt personalizate, astfel încât să corespundă ca formă și dimensiuni cu dinții naturali, oferind rezistența, funcționalitatea și estetica unor dinți complet sănătoși. Astfel, o să te obișnuiești la scurt timp cu coroana dentară.

Rareori poate apărea senzația că această coroană de pe implant se mișcă. Dacă te confrunți cu o astfel de situație, mergi la medicul stomatolog. Poate fi o simplă deșurubare a coroanei dentare de pe implant, iar rezolvarea este rapidă și ușoară în cabinetul medicului.

La Regina Maria Dental Clinics poți avea dinți ficși pe viață, în 24 de ore

Dacă îți dorești dinți ficși, la Regina Maria Dental Clinics există întotdeauna o soluție. Pacienții adulți care pot alege sistemul de implanturi dentare Dinți ficși pe viață, în 24 de ore, nu au o limită de vârstă. Au beneficiat de dantură fixă pacienți cu vârsta cuprinsă între 20 și 90+ de ani. Prin urmare, nu există limită superioară de vârstă pentru implanturi dentare și procedura de refacere completă a danturii în 24 de ore.

De asemenea, pot opta pentru procedura Dinți ficși pe viață, în 24 de ore și pacienții cu probleme de sănătate generală, precum diabet, osteoporoză, probleme cardiace sau cancer, urmat de chimioterapii și radioterapii. Toate acestea datorită procedurilor avansate și colaborării permanente dintre echipa de chirurgie și medicul curant care se ocupă de problemele de sănătate generală ale pacientului.

În cadrul Regina Maria Dental Clinics, nu există nu se poate în stomatologie, iar reconstrucția întregii danturi înseamnă o viață nouă, o alimentație corectă și un organism sănătos. Și tu poți zâmbi cu încredere, indiferent de vârstă!