Urgentele chirurgicale abdominale sunt operate laparoscopic in Spitalul Euroclinic

Trebuie sa te operezi de urgenta? Prima optiune la noi este laparoscopia

Daca initial operatiile laparoscopice se adresau patologiilor necomplicate, in ultimii ani urgentele chirurgicale abdominale tind sa fie tot mai mult abordate in aceasta varianta:

 • Colecistita acuta datorata litiazei biliare - efectuata prin SILS - incizie unica ombilicala
 • Apendicita acuta cu sau fara peritonita
 • Ulcerul gastro-duodenal perforat 
 • Peritonitele de orice natura
 • Ocluziile intestinale inalte si tumorile de colon 
 • Excizia aderentelor postoperatorii 
 • Patologia ginecologica de urgenta - chistele ovariene rupte in cavitatea abdominala, pelviperitonitele, abcesele tubare, sarcina extrauterina - de cele mai multe ori, laparoscopia este atat metoda de diagnostic (identificarea cauzei), cat si terapeutica (rezolvarea cauzei)
 • Laparoscopia diagnostica - in multe situatii, cand investigatiile preoperatorii nu au reusit sa evidentieze cauza problemei, laparoscopia este o procedura de diagnostic foarte valoroasa

Echipa de medici chirurgi Spital Euroclinic

Sef sectie Chirurgie Generala Spitalul Euroclinic
Medic Specialist Chirurgie Generala
Medic Specialist Chirurgie Generala
Medic Specialist Chirurgie Generala
Medic Specialist Chirurgie Generala
Medic Specialist Chirurgie Generala
Grid

Daca initial operatiile laparoscopice se adresau patologiilor necomplicate, in ultimii ani urgentele chirurgicale abdominale tind sa fie tot mai mult abordate in aceasta varianta.

De 4 ani, de la intoarcerea in tara, Dr. Bogdan Barta, medic primar chirurg, efectueaza in Spitalul Euroclinic in varianta laparoscopica multe din operatiile considerate pana de curand apanajul strict al chirurgiei clasice:

 • Colecistita acuta datorata pietrelor la fiere (litiaza biliara) - efectuata prin SILS - incizie unica ombilicala. In plus fata de beneficiile mentionate mai sus, prin operatia laparoscopica pot fi scosi inclusiv calculii din calea biliara.
 • Apendicita acuta cu sau fara peritonita – operata laparoscopic, permite externarea pacientului a doua zi si reintoarcerea rapida la activitatea obisnuita.
 • Ulcerul gastro-duodenal perforat - cea mai varstnica pacienta operata in Sectia de Chirurgie a Spitalului Euroclinic are 78 de ani si ca urmare a interventiei laparoscopice a depasit cu usurinta un moment critic.
 • Peritonitele de orice natura – beneficiiile operatiei laparoscopice sunt importante datorita posibilitatii de explorare a intregii cavitati abdominale, de identificare si rezolvare a cauzei si de drenare a cavitatii abdominale. In plus, abordul laparoscopic evita o operatie deschisa in care incizia este una larga, cel mai frecvent de la pubis la xifoid (partea inferioara a sternului).
 • Ocluziile intestinale inalte si tumorile de colon - abordate laparoscopic, avantaje sunt net superioare comparativ cu cele ale chirurgiei clasice.
 • Excizia aderentelor postoperatorii – prin interventia laparoscopica, pe langa avantajul recuperarii rapide, se evita intrarea intr-un cerc vicios caracteristic operatiei deschise care favorizeaza tocmai formarea aderentelor postoperatorii.
 • Patologia ginecologica de urgenta - chistele ovariene rupte in cavitatea abdominala, pelviperitonitele, abcesele tubare, sarcina extrauterina - de cele mai multe ori, laparoscopia este atat metoda de diagnostic (identificarea cauzei), cat si terapeutica (rezolvarea cauzei).
 • Laparoscopia diagnostica - in multe situatii, cand investigatiile preoperatorii nu au reusit sa evidentieze cauza problemei, laparoscopia este o procedura de diagnostic foarte valoroasa.

Text: Dr. Bogdan Barta, medic primar chirurg

Completeaza formularul de mai jos pentru de mai multe informatii despre operatie, costuri si durata spitalizarii.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate