Tratament

Impreuna – oncolog, chirurg, imagist, anatomopatolog, chirurg plastician, radioterapeut decid cea mai buna conduita terapeutica, pe baza protocoalelor internationale, dar particularizat la fiecare pacienta in parte.

Toate cazurile sunt discutate in Tumor Board
Servicii medicale

Chirurgia oncologica aduce progresele ultimilor ani – chirurgia conservatoare mamara, examenul extemporaneu, tehnica nodulului santinela, chirurgia oncoplastica, reconstructia mamara – explica Dr. Simona Filip, membra a Tumor Board, “consiliul specialistilor” in care se discuta cazurile: “Incepem de la investigatii de inalta acuratete, ajungem la un diagnostic exact, la un tratament corect si bine condus si la o urmarire adecvata. Pentru toate acestea avem nevoie de echipa multidisciplinara”.

Dr. Simona Filipmedic specialist Chirurgie Generala, competenta in Chirurgia Sanului, care isi propune sa pastreze cat mai mult din ceea ce este sanatos din san. Daca in trecut mastectomia era regula, acum tehnicile chirurgicale au progresat pentru a oferi pacientei, pe langa rezultatul terapeutic si unul estetic si implicit o mai buna calitate a vietii. In timpul operatiei, chirurgul verifica, folosind examenul extemporaneu, marginile de siguranta oncologica pentru a se asigura ca nu ramane tesut tumoral restant atunci cand se practica chirurgia conservatoare mamara. Intraoperator se marcheaza cu mici agrafe de titan zona unde a fost tumora, aspect util pentru imagist, radioterapeut si oncolog, sa concentreze tratamentul si sa monitorizeze “zona fierbinte”. 

Cine face parte din Tumor Board?

Tumor Boardul se intalneste saptamanal, pentru discutarea tuturor cazurilor de cancere, iar cancerul sanului este o sectiune a acestui Tumor Board. Chirurgul, anatomopatologul, imagistul, oncologul, radioterapeutul si chirurgul plastician sunt in Tumor board. Ceilalti medici, parte din echipa multidisciplinara, vor fi implicati in functie de cerintele fiecarui caz in parte. Psihologul este foarte important si este parte a acestei echipe. De asemenea, ginecologul sau urologul sunt parte a acestei echipe. Anatomopatologul este iarasi extrem de important, pentru ca tot tratamentul este dirijat in functie de rezultatul histopatologic. Fiind toti in aceeasi echipa si in aceeasi locatie, comunicarea este foarte facila si rapida.

Centrul de san aduce avantaje atat medicilor, care schimba foarte rapid informatiile si aplica aceleasi standarde si protocoale, dar mai ales aduce avantaje pacientelor – practic, pacienta nu mai alearga dintr-o parte in alta pentru investigatii, consultatii, tratament. Pacienta are toate serviciile in aceeasi locatie, fluxurile se desfasoara cu rapiditate si corectitudine, si este facilitat accesul la tehnologie si metodele foarte avansate de tratament.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.