EDU.STOMATOLOGIE

Primul eveniment online Dr. Leahu Dental Clinics Summit

Misiunea Clinicilor Dentare Dr. Leahu este aceea de a oferi sănătate reală și experiență excepțională. De curând, a avut loc primul eveniment Dr. Leahu Dental Summit în cadrul acestei rețele de clinici stomatologice, mai exact în perioada 24-29 mai.

Dr. Leahu Dental Summit 2021 a fost organizat online și s-a mers pe principiul educației, având ca scop o nouă direcție prin care rețeaua de clinici a oferit suport întregii comunități stomatologice, prin împărtășirea cunoștințelor și a experienței dobândite de către echipa interdisciplinară în cei 11 ani de activitate. La acest eveniment au participat 923 de persoane și au fost prezenți atât speakeri interni, 15 medici stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, cât și speakeri externi, 16 medici stomatologi din diferite țări.

,,Doar împreună reușim să învățam unii de la alții. Le mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea congresului Dr. Leahu Dental Clinics Summit 2021 că au făcut posibil acest moment și, de asemenea, celor 923 de participanți pe parcursul celor 6 zile de eveniment. Alături de mine au fost prezenți medici stomatologi cu experiență vastă în domeniu, am împărtășit cu tinerii medici noile concepte și tehnici de lucru utilizate în domeniul stomatologiei și am expus viziunea asupra unei abordări moderne a pacientului”, ne povestește Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

La organizarea evenimentului Dr. Leahu Dental Clinics Summit 2021 a fost alături de domnul Dr. Ionuț Leahu și domnul Cătălin Balog-Bellu, Founder la Connect Dentistry/ULPIA, care ne mărturisește de ce a ales să ia parte la acest summit:

,,De ce Connect Dentistry? Am ales această platformă, deoarece eu cred că oamenii buni, care se străduiesc pentru o viață mai bună pentru ceilalți, sunt mai mult decât se așteptau. Unii dintre ei au ales să fie medici. Totodată, noi oferim cele mai bune resurse de educație și dezvoltare, acces la cei mai buni vorbitori de medici din întreaga lume și cele mai noi tehnologii la nivel mondial.”

Principalele subiecte despre care s-a vorbit în cadrul acestui eveniment au fost:

  • Managementul atât al clinicilor stomatologice, cât și al medicilor stomatologi cu privire la problemele orale întâlnite la adulți și copii;
  • Reabilitarea totală a danturii cu ajutorul implanturilor dentare și a lucrărilor protetice fixe;
  • De la teorie la atitudinea practică în parodontologia modernă;
  • Importanța folosirii unor aparate moderne atunci când se tratează un dinte pe canal;
  • Importanța purtării unui aparat dentar atât la copii, cât și la adulți.

Evenimentul online, Dr. Leahu Dental Clinics Summit 2021, s-a adresat studenților de la medicina dentară, dar și personalului de stomatologie cu experiență și au avut destinații multiple de subiecte și teme abordate.

,,Summitul Clinicilor Dr. Leahu, a fost un eveniment nou și plin de surprize atât pentru medicii cu experiență, cât și pentru cei aflați la început de drum. După perioada dificilă pe care am parcurs-o cu toții, acest eveniment a fost ca o gură de aer proaspăt, ce ne-a ajutat să ne punem la curent cu ultimele noutăți din stomatologia modernă. Dorința de a reveni la normalitate și de a evolua ne va ambiționa, astfel încât la următorul eveniment să ne putem bucura de prezența fizică în cadrul unei locații speciale”, explică Dr. Andra Călin, Medic stomatolog, specialist parodontolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Organizarea acestui summit este abia începutul, astfel echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu propune pe viitor desfășurarea unor evenimente mult mai complexe și mult mai utile pentru fiecare student și medic stomatolog în parte.

,,Un eveniment care ne-a demonstrat că întoarcerea la normalitate, după ce pandemia COVID-19 va fi sub control, este doar o chestiune de timp. Cu toate acestea, experiența căpătată în toată această perioadă, experiența pe care deopotrivă lectorii și audiența și-au împărtășit-o reciproc pe toată durata summit-ului. Totodată, ne-a demonstrat că este imperios necesar să redefinim normalitatea. Despre cum înțelegem noi, echipa de excepție a Clinicilor Dentare Dr. Leahu, să facem acest lucru, vă invitam să aflați la următoarea ediție a summit-ului nostru”, ne transmite Dr. Anca Temelcea, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială; Doctor în Științe Medicale.

Nu în ultimul rând, evenimentul online, Dr. Leahu Dental Clinics Summit 2021, a fost inițiat de Community Manager-ul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, care a oferit suport și înțelegere în organizarea primului eveniment online în cadrul unei rețele stomatologice.

,,Tocmai pentru că de-a lungul timpului, echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu a înțeles cât de importantă este buna contribuție la dezvoltarea educației stomatologiei din cadrul rețelelor stomatologice, am decis să mă implic personal în organizarea unui summit ce oferă echipei medicale oportunitatea de a prezenta concepte noi, tehnici de lucru utilizate în ramura stomatologiei, dar și concepția asupra unei noi abordări către pacient”, Cătălin Marangic, Community Manager în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

De asemenea, echipa bredent group România, MagnaPharm – Pierre Fabre Oral Care și GC EEO România ne-au oferit sponsorizări evenimentului Dr. Leahu Dental Clinics Summit 2021 și ne-au susținut de fiecare dată în tot ceea ce am realizat până acum.

,,În stomatologie, întâlnirile și sesiunile de training și educație sunt un aspect extrem de important și am apreciat faptul că am putut reveni și relua conversația cu industria din care facem parte, în cadrul unui eveniment dedicat, precum Summitul Clinicilor Dr. Leahu. Ne uităm cu interes la ceea ce se pregatește și pentru viitor”, ne transmite domnul Dr. Florian Obădan, PhD, DDS.