CIFRELE SPERANTEI

CIFRELE SPERANTEI

20.000 de copii detin probe procesate si stocate la

Banca Centrala de Celule Stem REGINA MARIA

Intr-o buna zi, celulele stem recoltate la nastere le-ar putea salva acestor copii viața

Asemeni voua, alti 20.000 de copii au stocate la Banca Centrala de Celule Stem REGINA MARIA probe de celule stem recoltate la nastere din sangele cordonului ombilical. Sunt tot atatea sperante pentru acesti copii si familiile lor, pentru ca, la un moment dat, in viitor, aceste celule ar putea sa le salveze vietile. Unitatile au fost prelevate atat din maternitatile REGINA MARIA, cat si din alte maternitati publice sau private din Romania.

Tot mai multi parinti inteleg importanta celulelor stem

Numarul parintilor care constientizeaza importanta recoltarii si a stocarii este tot mai mare, fie ca au aflat despre acest proces de la medicul care urmareste sarcina, de pe internet sau de la alti parinti. Mai mult decat atat, unele familii opteaza chiar pentru stocarea de unitati si pentru al doilea, respectiv al treilea copil. Gradul mare de efervescenta al domeniului si studiile recente sunt un motiv important pentru parinti de a se documenta si de a lua decizii informate cu privire la recoltare si stocare. Utilizarile si beneficiile celulelor stem din sangele cordonului ombilical fac obiectul unor cercetari tot mai amanuntite, tocmai pentru ca transplantul de celule stem din sangele din cordonul ombilical a salvat deja viata multor pacienti cu anumite cancere siboli hematologice dar a si imbunatatit calitatea vietii unor copii cu afectiuni neurologice.

Primul copil român cu autism care a beneficiat de terapie cu propriile celule stem din sângele cordonului ombilical

Recent s-a intors in tara primul copil roman diagnosticat cu tulburari de spectru autist care a beneficiat de transplant cu propriile celule stem din sangele cordonului ombilical. Acesta a revenit in România cu familia dupa ce a fost tratat în cadrul Duke University Medical Center (SUA), centru cu zeci de ani de experienta in transplant si in medicina regenerativa. Terapia aduce intregii familii speranta ca, pe termen mediu si lung, vor aparea semne ale unei ameliorari vizibile. Terapia celulara a fost posibila multumita unei decizii luate in urma cu cinci ani de catre parinti: stocarea unei probe de celule stem din sangele cordonului ombilical al copilului, la Banca Centrala de Celule Stem REGINA MARIA, prima bancă de celule stem din Romania membra a sectiunii europene a Cord Blood Association (CBA).

Potentialul enorm al acestor celule

Studiile au aratat ca celulele stem sunt o resursa cu un potential enorm, nu doar in tratamentele actuale, cu beneficii deja dovedite, dar mai ales in tratamentele de viitor. Capacitatea acestor celule de a se autoreinnoi, formand celule identice cu ele, precum si de a se diferentia intr-un numar mare de celule specializate care indeplinesc anumite functii ale organismului, toate aceste proprietati le fac sa fie unice si sa contribuie la reconstructia, repararea si regenerarea tesuturilor, deschizand astfel drumul catre o paleta foarte larga de aplicatii in medicina regenerativa.