Interventii

Echipa noastra de chirurgi bariatrici este specializata in tehnicile chirurgicale minim invazive (laparoscopice), care implica mici incizii folosind instrumente mici si o camera pentru a ghida interventia chirurgicala. Inciziile mai mici inseamna mai putine cicatrici, mai putina durere, mai putine complicatii postoperatorii si o recuperare mai rapida.

Interventii realizate:

Gastrectomie longitudinala (Gastric sleeve)

Interventie laparoscopica prin care se sectioneaza longitudinal stomacul cu ajutorul staplerelor liniare care sectioneaza si sigileaza in acelasi timp.

Avantaje oferite de gastric sleeve:

 • Recuperare postoperatorie rapida
 • Complicatii postoperatorii reduse
 • Scadere ponderala marcata in prima luna, ulterior scadere ponderala echilibrata cu atingerea obiectivului final in aproximativ 6 luni post operator

Loop gastric bypass

Prin aceasta interventie se deconecteaza de stomac o portiune gastrica la care se conecteaza (se anastomozeaza) o ansa de intestin subtire, in continuitate la aproximativ 150-200 cm de la nivelul duodenului, deci portiunea de intestin subtire scoasa din tranzit va masura 150-200 cm. Duodenul si primii 150-200 cm de intestin subtire sunt astfel bypass-ati din tranzitul alimentelor.

Avantaje oferite de loop gastric bypass:

 • Recuperare post operatorie rapida
 • Complicatii post operatorii reduse
 • Scadere ponderala marcata in prima luna, ulterior scadere ponderala echilibrata cu atingerea obiectivului final in aproximativ 6 luni post operator

Inel gastric reglabil laparoscopic

Reprezinta montarea pe cale laparoscopica a unui inel gastric reglabil in portiunea initiala a stomacului. Se creeaza astfel 2 compartimente gastrice, unul mic si unul mare, pacientul mancand cu prudenta cantitati mici pentru a nu dilata compartimentul mic.

Prin acest tip de interventie tratam doar obezitatea, nu si restul afectiunilor asociate ei.

Avantaje oferite de inel gastric reglabil laparoscopic:

 • Este cea mai lipsita de riscuri imediate interventie, din pacate cele mai multe riscuri la distanta (migrare inel, eroziune gastrica)
 • Inelul este un mijloc de tratament al obezitatii reversibil – poate fi scos

Bypass gastric

Reprezinta o anastomoza pe cale laparoscopica intre stomac si intestine prin care pacientul pierde un procent important al IMC. Se recomanda in obezitatile morbide severe si superobezitati. Cu ajutorul acestei interventii tratam obezitatea in toate stadiile ei, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arteriala, diferite comorbiditati cardiace, boala venoasa cronica, probleme de coloana lombara, steatoza hepatica.

Avantaje oferite de bypass gastric:

 • Are riscuri mai mari postoperatorii fata de gastric sleeve
 • Recuperare post operatorie rapida
 • Complicatii post operatorii reduse
 • Scadere ponderala marcata in prima luna, ulterior scadere ponderala echilibrata cu atingerea obiectivului final in aproximativ 6 luni post operator.

Pentru detalii si programari va rugam sa sunati la numarul de telefon  0790 301 000.